"Nije Južna, nego tužna Morava": Snimak bujica koje sa sobom vuku pravu deponiju, a sramotno je sve ono što je u reci (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 26

U mutnim talasima ove reke jasno se vidi odraz pravog lica našeg društva

Nije Južna, nego tužna Morava, prokomentarisao je na društvenim mrežama jedan stanovnik Srbije, snimivši kako ova reka sa sobom vuče čitavu jednu deponiju.

Zbog padavina koje nas prate proteklih nedelja, reka je nabujala, ali se u njenoj mutnoj vodi jasno vidi odraz pravog lica našeg društva.

Nema kakvog smeća nema u talasima Južne Morave - stiropora, kartonskih kutija, kesa, ali pre svega plastičnih flaša, koje u igraju na površini vode.

Da se neko od nadležnih seti da pokupi ovaj otpad, njegova količina bi bila merljiva. Ali, kako navode u komentarima na društvenim mrežama, ono što ne može da se izmeri jeste kolektivna sramota zbog ovakvog odnosa prema predivnoj prirodi naše zemlje, zatrpane pod divljim deponijama.

Podsetimo, javnost je ostala zabezeknuta kada su mladi volonteri iz Radne akcije Delijski vis iz Niša iz lokalne rečice izvukli čitavu jednu dnevnu sobu.

Pogledajte video:

VIDEO: Smrt zvana plastična kesa

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VESNA

    14. maj 2019 | 13:22

    Posto sami necemo EVROPO REAGUJ KAZNI NAS DA SE PUSIMO ZA SVA VREMENA

  • Bojan

    14. maj 2019 | 12:36

    To je sramota... To je jedan od glavnih razloga izlivanja vode, jer u recnom koritu treba da bude voda, a ne smece.

  • Eko

    14. maj 2019 | 12:57

    Moji rodjaci zive u selu kraj Juzne Morave. Dakle znam pouzdano da NEMA organizovanog iznosenja smeca od strane komunalnog preduzeca kao npr.kod nas u Vojvodini, vec stanovnici bacaju smece iz domacinstava direktno u reku ili u neki potok koji se uliva u nju. Ne kazem da je opravdano,mozda bi trebalo sami da se organizuju i odnesu svako svoje jednom nedeljno na deponiju, ali opet pitanje je i gde je najbliza deponija da se ne bi pravile divlje deponije kraj puteva ili po njivama. Zalosno je gledati. Komunalna preduzeca bi morala bolje da se organizuju inace ode sve u...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA