Priština je ubedljivo najružniji grad u Evropi: BBC je ceo svet obavestio o tome, a jednu stvar posebno ističu

 
 ≫ 
  • 12

Prvo mesto koje je reporter BBC obišao je Nacionalna Biblioteka Kosova kojoj je na portalu Virtuelni turista dodeljeno prestižno priznanje najružnije zgrade

Priština je izgleda najružnija prestonica Evrope, ocenio je reporter BBC, koji se 2018. našao u blizini bulevara Džordža Buša i Bila Klintona u tom gradu na Kosovu i Metohiji.

Navodi da je uredno platio sobu u hotelu bez vode, i odlučio da iskoristi naredna dva dana za obilazak grada izgrađenog u komunističkom stilu betonskih blokova i njegovih, kako kaže, prljavih ulica.

- Ne mislim da je ovo najgori hotel na svetu", ali samo zato što je svet veoma veliki, rekao je predsednik Kosova, Hašim Tači za hotel državni "Grand" - podseća BBC ii dodaje da je kultnj emisiji Lonely Planet Priština opisana kao "jedno od ne mnogo estetskih mesta" a The Boston Globe "kao najružniju i najsmešniju prestonicu u Evropi".

Istakao je da su im ulice prljave Foto: A. Nalbantjan

Prvo mesto koje je reporter BBC obišao je Nacionalna Biblioteka Kosova kojoj je na portalu Virtuelni turista dodeljeno prestižno priznanje najružnije zgrade. Otvorena je 1982. godine, a njena ograda najviše podseća na zatvor.

Novinar je iskritikovao zgrade u Prištini Foto: A. Nalbantjan

Ironijom smatra to što se u Prištini nalazi katedrala Majke Tereze, a pre svega zato što Vatikan ne priznaje kosovsku nezavisnost, ali i zato što je 90 odsto građan Kosova islamske vere.

On kaže da su do 14. veka većina albanskog stanovništva bili hrišćani i da se tek posle turskog osvajanja sve promenilo, te da sada hrišćani čine samo tri odsto stanovništva.

Panorama Prištine Foto: Guliver/Sean Gallup/Getty Images

Put takozvane nezavisnosti ne dovodi nužno do napretka, konsatuje reporter i dodaje da bi "bez novca koji dolazi iz inostranstva ekonomija potpuno propala".

Tvrdi i da je suverenost Kosova priznalo 114 od ukupno 193 države UN.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    6. mart 2019 | 14:55

    A Šiptari najružniji narod !

  • Brana

    6. mart 2019 | 14:34

    Nije priznalo ni 100 drzava,na Kosmetu nije bilo siptara u 14 veku i nisu nikada bili Hriscani ali sta ocekivati od neobrazivanih zapadnjaka....

  • Ne neeeee

    6. mart 2019 | 13:49

    A što kažu kakva im je higijena? Najgora na svijetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA