Policija traga za vlasnikom pasa koji su izujedali Subotičane: Pobegao je sa lica mesta, a Izabela i njen prijatelj su jedva preživeli (FOTO)

 
 ≫ 
  • 12

Prema svedočenju Izabele, vlasnik pasa, uzeo je najmanjeg, stavio ga u kola i otišao

Subotička policija i dalje traga za vlasnikom pasa rase kangal, koji su u Kelebijskoj šumi napali i izujedali Izabelu V. i njenog prijatelja. Na tragu su čoveku koji je tri životinje vodio bez povoca, a umesto da ih smiri i pomogne ljudima on je pobegao sa lica mesta.

- Slučaj je prijavljen policiji i istraga je u toku. O svemu je obavešteno nadležno Osnovno javno tužilaštvo - rekli su za "Novosti" u PU Subotica.

Podsetimo, Subotičani su šetali ženku američkog staforda kada su ih napali psi. Žena, koja je telom štitila svog psa, zadobila je šest ugriza, a njen prijatelj je, takođe, izujedan na nekoliko mesta.

Prema svedočenju Izabele, vlasnik pasa, uzeo je najmanjeg, stavio ga u kola i otišao.

Foto: Privatna arhiva

KAKO SU IH NAPALI PSI

Juče poslepodne Izabela i njen prijatelj krenuli su u šetnju i već je padao mrak. Bili su na 10 metara od automobila. Čuli su lavež i pojavili su se psi. Psi su odnapred dolazili. Da li ih je vlasnik već pustio na drugu životinju, ne zna. Već su bili uzrujani, režali su i lajali.

Kako je Izabela u razgovoru za "Telegraf" rekla počela je da vrišti. Vikala je: "Uradi nešto". Vlasnik sa spuštenim prozorom u džipu sa četiri reflektora rekao joj je da ne bi oni ništa.

Pas napadnute vlasnice je preplašen; Foto: Privatna arhiva

- Odjednom su počeli da nas grizu. Vlasnik je uzeo najmanjeg koji nije ni napadao, stavio ga u automobil, i ostavio druga dva psa. Borili smo se i dalje kada je otišao. Ja sam grlila Laru, a dva psa su kružila oko nas. U jednom momentu uhvatili su je za zadnju levu nogu i čupali odelce u kom je bila. Vukli su je na leđima. Kada su ga rastrgli ona se otrgla i hrabro krenula na najvećeg - prisetila se napadnuta žena.

Iskoristili su taj trenutak i granama koje su dohvatili oterali pse. Iako su krvoločni psi otišli, Subotičani su čučnuli među drveće, kako bi se uverili da su bezbedni i tek onda, sa granjem u rukama, krenuli su ka svojim kolima. Prvo su Laru odveli kod veterinara, a zatim su potražili pomoć lekara u Hitnoj pomoći.

Foto: Privatna arhiva

KARAKTERISTIČNI DŽIP

Prepostavlja da se radi o kangalima, turskim ovčarima, koje Turci koriste protiv vukova i za borbe. Psi koji su je napali bili su potpuno bez ušiju, kupirani, i sumnja na to da ih je vlasnik vežbao na lutalicama u šumi za borbe pasa.

- Pokušavaju svi da prebace odgovornost na pse, ali ja nisam želela da bude naglasak na psima, nego na to kako je vlasnik odreagovao. Psi su bili bez nadzora, već uznemireni, kao da su već jurili nešto. Sa lutalicama nikada nisam imala problem - naglašava Izabela.

Lara je napadnuta kao i njena vlasnica; Foto: Privatna arhiva

Ne samo neodgovornog već i opasnog vlasnika pasa veruje da mogu da pronađu iz njenog opisa događaja.

- Muškarac je imao oko 40 godina, niži je. Na mađarskom je pričao sa psima, koji kako se ispostavilo nisu čipovani. Nema mnogo njih koji pričaju i mađarski i srpski sa tim džipoma u Subotici sa četiri reflektora. Rekli su mi da ako ga pronađu, obavestiće me, ali neće moći da kažu ko je.

VIDEO: Leopard ga ujeo za zadnjicu dok je sa seljanima terao zver iz njive

(M.Ro/S.Čenad)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kontroverzni biznismen

    23. januar 2019 | 12:55

    Ne verujem da u Subotici svaka treća kuća ima takve pse pa je teško naći čiji je pas napao ljude. Pre će biti da je to neko kome se nije poželjno zamerati.

  • Djole

    23. januar 2019 | 13:58

    Upravu je zena. I ja cuvam psa i nikada nisam imao problema sa psima koi zive na ulici vec su to uvek bili vlasnicki psi. A otom potom sto su pojedini mladji vlasnici jos i vise drskiji i bezobraznoji od samih pasa.

  • ???

    23. januar 2019 | 12:54

    Sad optuziti vlasnika za pokusaj ubistva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA