Milan je molio godinama da mu dozvole da vidi sina kog su odveli u Pariz, a sada je usledio preokret - bivša žena se pojavila! (FOTO)

 
 ≫ 
  • 34

Sanja se umešala sa svojim stavovima i uticala na mišljenje mog sina - počeo je svoju priču Milan

Milan Ramadanović iz Ćuprije koji se u novembru 2018. godine javio Telegrafu kako bi podelio svoj porodični problem i svoje dete nakon četiri godine video, uspeo je da dobije reakciju svoje bivše partnerke, ali i tužilaštva u Paraćinu, koje je više od četiri godine, kako kaže, "vuklo njegov slučaj po fiokama".

Sada je tužilaštvo u Paraćinu podiglo je optužni predlog protiv Sanje Ilić, a ona se nakon pisanja Telegrafa pojavila na sudu, kako bi dala izjavu.

- Ona se uporno brani time da je to "Nikolina odluka i da on ne želi da me viđa", što uopšte nije tačno. On je izjavio na početku ovog sudskog procesa, da bez obzira na fizičku razdvojenost želi normalnu komunikaciju sa mnom. Onda se umešala ona sa svojim stavovima i uticala na mišljenje mog sina - počeo je svoju priču Milan.

Foto: Privatna arhiva

On tvrdi, a postoji i u dokumentaciji koju nam je priložio, da je sin Nikola želeo komunikaciju sa njim kada je otišao u Pariz, a onda je druga, izmenjena izjava Nikole usledila nakon godinu dana, ali nikada je nije dao u Srbiji.

Sanja je sina odvela u tamošnji Centar za socijalni rad, a on je tada promenio iskaz, rekavši da ne želi da se vrati u Srbiju, niti želi da se viđa sa ocem.

Foto: Privatna arhiva

Kako bismo proverili šta druga strana ima da kaže o ovom slučaju, s obzirom da se u novembru na naše pozive nije javila, kontaktirali smo Sanjinog advokata, Dragana Milojevića.

- Suludo je komentarisati te stvari, jer se dete 2015. godine izjasnilo da ne voli da bude u Srbiji, navikao se na način života tamo, ima svoje društvo, školu, jedan potpuno drugi život. Jednostavno neće da dođe. Stoga, smatram, a to će sigurno i sud zaključiti, a i njegov otac - volja deteta je presudna, a sve ostalo je irelevantno - rekao nam je Milojević.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Međutim, Milan Ramadanović kaže da to što dete ne želi da dođe u Srbiju da živi, ne lišava Ramadanovića roditeljskog prava.

- Papiri iz Francuske su nebitni za srpsko pravo, Nikola nije došao ovde i dao izjavu. Sanja je optužena jer ne poštuje odluku našeg suda da viđam dete - rekao je.

Da podsetimo, samohrani otac je u tom obraćanju objasnio da sudski organi u Paraćinu nisu radili svoj posao, jer je on želeo da Sanja Ilić s kojom živeo i ima dete, snosi odgovornost za sve prekršaje koje je napravila, odvevši njihovog maloletnog sina Nikolu u Francusku.

Pismo kojim je Sanja obavestila Milana da vodi dete uFoto: Privatna arhiva

HRONOLOGIJA MILANOVOG I SANJINOG SUKOBA

2011. godine Sanja sama odlazi u Pariz da radi i zajednica Milana i nje opstaje

2012. do 2014. godine iako je dete sudski pripalo majci, ona se bez njega vratila u Francusku, a Milan je ostao da se bori za egzistenciju sebe i svog sina

2014. godine  Milanova bivša partnerka se vraća u Srbiju, ali da ovog puta tokom raspusta sa sobom odvede i njihovog sina na odmor

Tada kreće njegova borba za Nikolu, kog od tada maltene više nije mogao ni da vidi, ali ni da čuje.

Ostavila je Milanu pismo, kao i brojeve telefona na koje može da ga čuje, a on nije ni znao da će od tog trenutka morati da se bori kako bi video svoje dete. Vrlo kratko je taj broj bio u funkciji, a nesrećni otac je saznao da je njegova tašta tražila Nikolinu ispisnicu iz škole koju je do tada pohađao.

Foto: Privatna arhiva

- Sanja je ubrzo promenila broj telefona na koji je trebalo da se javljam, a onda je krenula i sa kršenjem odredbe prema kojoj imam pravo da viđam dete preko raspusta. Onda sam podneo prijavu za otmicu, kako bi se raspisala poternica za njom. Ipak Osnovno tužilaštvo u Paraćinu, ništa nije uradilo po tom pitanju - beznadežno nam je krajem prošle godine ispričao Milan.

Naredno suđenje zakazano je za 29. januar, ali Milan pretpostavlja da će biti pomereno za neki drugi datum, jer je sudija koji bi trebalo da se pojavi na ročištu, Sanjin prvi advokat. Prvi pravnik koji je vodio ovaj slučaj.

- Konačno je podignut taj optužni predlog i ja smatram da će pravda biti zadovoljena, te da ću moći da viđam svog sina, jer to zaslužujem. On ne mora da živi sa mnom, ali neka normalna komunikacija i odnos na daljinu, smatram da zaslužujem posle svega - zaključio je naš razgovor Milan Ramadanović.

Predviđene kazne za Sanju Ilić ukoliko presuda ode u koristi Milana Ramadanovića su jedna godina zatvora, kao i novčana kazna.

Foto: Privatna arhiva

VIDEO: Otac i sin su pobedili državu posle 13 godina borbe i pretnji smrću

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Серж...

    10. januar 2019 | 22:28

    Е , брате мој...сличан случај сам имао..туга,патња,бол..две године нисам видео дете...на крају сам успео преко суда да га виђам сваки други викенд...сад дете има 15 година и пре неколико месеци га је избацила из куће..назвао ме је и питао да ли може да дође да живи код мене јер мајка хоће да га да у дом...мртва хладна му је рекла да не жели да га види...има дечка који је дошао да живи код њих у стану и због тога је избацила рођено дете...иначе она је професор музике...ето ,да кажемо педагог који треба да васпитава туђу децу...Бог ми је сведок да за све ове године ово је нешто најружније што сам рекао о њој...Ћутао сам , патио , запао у депресију али ето Богу хвала, вратило ми се дете и сад живи самном.

  • Tata

    10. januar 2019 | 22:30

    Cast izuzecima, ali u poslednje vreme žene su uhvatile maha. Maximalno koriste zakon koji je na njihovoj strani. Muškarac odavno nema nikakva prava što se tiče dece! Zašto muškarcima ne pripadaju deca, jel imamo ista prava ili ne?? Otac može da se stara o detetu isto koliko i majka! Bilo da si nasilnik, pijanica , kockar, ne zainteresovan za decu je isto što i biti brizan otac koji želi da se maksimalno posveti deci, jednostavno si muškarac i dzaba ti je. "inače se vodimo kao ravnopravni sa ženama"! Pre su se žene mucile i oatile da ostanu u braku ma kakav god da je bio, sada jedva čekaju da se razvedu, jer dobijaju mnogo: decu, alimentacija, slobodu i mogućnost da upropasti mužu život preko dece! Zato imamo ovoliko razvoda.

  • J....

    10. januar 2019 | 21:33

    Da normalna komunikacija a za tu ,,gospodju," treba 5 g zatvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA