"To je samo bila šala": Tinejdžer koji je brutalno prebijen u Domu, kaže da je stravična tortura deo igre?! Sada su obojica u policiji (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 56

Upravnik doma je za incident saznao od vaspitača, kako je rekao, koji je njemu to prijavio, pošto je obavio razgovor sa učenicima

Pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak stravičnog vršnjačkog nasilja iz Doma učenika u Kraljevu, kada tinejdžer najstrašnije maltretira druga u sobi, dok ostali sve posmatraju i navijaju, pozvali smo ovu ustanovu kako bismo saznali šta se desilo i da li su glavni upućeni u to.

Na pitanje da li su upućeni u incident koji se navodno pre nekoliko dana dogodio u njihovoj ustanovi, kažu:

- Imam informaciju da je vaspitač tog deteta obavljao razgovor i sa jednim i sa drugim. Obojica su u istoj sobi. Policija je dolazila i ceo slučaj je prebačen kod njih. Trenutno su ti učenici na saslušanju u policiji i jedan i drugi - kaže za Telegraf.rs Stevan Novaković, upravnik ove ustanove.

Za incident je saznao od vaspitača, kako je rekao, koji je njemu to prijavio, pošto je obavio razgovor sa učenicima.

- Njihova izjava je da je to bila šala, a ja sam obavio razgovor sa dečkom koji je tučen, on mi je rekao da je to šala. Sada čekam izjave, pošto su trenutno obojica u policiji, da vidim šta će oni da kažu - objasnio nam je upravnik doma Stevan Novaković.

OGLASILO SE I MINISTARSTVO PROSVETE

U Ministarstvu prosvete kažu da su povodom ovog slučaja odmah kontaktirali školsku upravu u Kraljevu.

- Trenutno prikupljamo informacije i kad ih budemo imali dovoljno, odlučićemo protiv koga će biti pokrenut disciplinski postupak - odgovaraju u Ministarstvu.

Snimak je uznemirujuć; Foto: Facebook/Milomir Cirkovic

TALAS VRŠNJAČKOG NASILJA U SRBIJI NE JENJAVA

Gotovo da ne prođe nedelja da se ne pojavi neka vest o vršnjačkom nasilju u Srbiji. Ako nije u našoj zemlji, a onda u regionu svakako. Deca su sve brutalnija u izražavanju netrpeljivosti, a ovo je postalo ozbiljan problem.

Nije uvek nasilje očigledno i fizičko. Sredinom novembra se pojavila vest o novoj, bolesnoj igri dece u Srbiji, koja drugarima prave umrlice za društvene mreže.

Krajem septembra mali Zemunci maltretirali su druga i govorili mu da je jadan jer nema oca i patike od 15.000 dinara.

Krajem leta je stigla strašna vest iz Kruševca: devojčica je vršnjakinju skinula na groblju i terala je da viče: "Ja sam kurva!".

Početkom ove školske godine Srbijom je odjeknula teška ispovest jednog mladića koji proživljava horor jer misle da je gej.

Krajem prošle školske godine, dečaka (14) su vezali za koš u beogradskoj školi, pa ga prskali bojom i vređali.

Tih dana, takođe, Srbija je bila zgrožena snimkom iz osnovne škole u beogradskom naselju Žarkovo, na kome učenica stravično bije mlađu drugaricu.

Vršnjačko nasilje je veliki problem; Foto: Pixabay

NOVA PRAVILA ZBOG NEZAUSTAVLJIVOG TALASA VRŠNJAČKOG NASILJA

Zbog učestalih slučajeva vršnjačkog nasilja, od 1. septembra na snagu su stupila nova pravila koja kažnjavaju sve nasilnike. O tome opširnije možete čitati OVDE.

Između ostalog, mali nasilnik će nositi ranac drugu koga pretuče, ali i roditelji će odgovarati. O tome detaljnije čitajte OVDE.

Zbog svega ovoga u Novom Sadu je predložen policijski čas za maloletnike. O tome je Telegraf već pisao, pa pročitajte OVDE.

(J.O.)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    27. decembar 2018 | 17:07

    Dusa me je zabolela kada sam videla preplasenu facu zlostavljanog deteta,ko zna koliko dugo trpi ovu torturu.Zlostavljaca u popravni dom a ovo jadno dete ce imati traume celi zivot.

  • Molim lepo

    27. decembar 2018 | 16:45

    Nadam se da se i policija šalila isto ovako sa ovim malim "mangupom"

  • sasa

    27. decembar 2018 | 14:10

    nije to sala , nego se plasi da kaze.izbaciti nasilnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA