U Vranje nema laganje - 100 kila svinja, 200 kila mast, plus čvarci: Ovo objašnjavaja zašto je baš tamo nastala legendarna srpska izreka (FOTO)

 ≫ 

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ivan
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Delija

    02. decembar 2018 | 18:58

    Ta je poslovica nastala jos davne 1965 godine,meni je pricao Otac,da je u gradu tada u tom vremenu bila tolika kriza da su ljudi davali 100 kila svinju da bi uzeli 200 kg masti da bi prehranili decu i porodicu,tako da nije to neka sala,....

  • Van

    02. decembar 2018 | 18:51

    Sve je to meso i mast od crnih svinja nekad koje su jele žir i puževe po šumama Srbije bilo zdravo i dobro bez lošeg holesterola dok je Srbija izvozila svinje i prodavala u Austrougarsku da bi za te pare kupovala đžebanu. Ali već u novije vreme vrši se uzgoj belih svinja engleskih rasa koja se vrši u zatvorenom tovu sa previše lošeg holesterola koji kad preliješ rakijom moraš hteo nehteo odapeti. Tim gore još kada ga neki naš moćan prerađivač uveze iz zemalja EU gde je rok trajanja davno istekao, pravo je čudo da još postojimo.

  • Auuu

    02. decembar 2018 | 17:47

    To samo u Vranju moze da bude..100 kg svinja,200 kg mast i 50 kg cvarci..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA