Deca su u ovoj srpskoj školi imala samo poljski WC, a u 2018. godini su dobila prave toalete i toplu vodu (FOTO)

 
  • 1

Za ulaganje u obrazovanje ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno 630 miliona dinara

Istureno odeljenje Osnovne škole "Slavko Zlatanović" u Slavujevcu, koje pripada opštini Preševo prvi put je dobilo toalete, koji su čisti, pristojni i imaju wc šolje.

Do sada je 20 đaka, od kojih su šest predškolci, koristilo poljske toalete, a i prvi put im je uvedena topla voda, piše Jugmedia.

Škola koja je dobila prvi toalet; Foto: jugmedia.rs

Deca, kao i roditelji, bili su jako srećni, jer su konačno dobili sanitarnu mrežu, što je bilo pomalo frapantno, ako se uzme u obzir da se nalazimo u 2018. godini.

Deca su bila srećna; Foto: jugmedia.rs

Deo koji je iskorišćen za izgradnju toaleta, bila je jedna učionica, ali ovom rekonstrukcijom, nije oštećen ni plan ni program školskog funkcionisanja, ako se uzme u obzir da ovu školu pohađa mali broj đaka.

Toalet je opremljen wc šoljama, toplom vodom i ogledalima, a ono što je za nas normalno i uobičajeno, deci je, s razlogom, delovalo grandioznije.

Više neće ići u poljski toalet; Foto: jugmedia.rs

- Za ulaganje u obrazovanje ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno 630 miliona dinara. Ulažemo u škole bilo da su u samom gradskom jezgru ili ruralnoj sredini. I zato ćemo u narednom periodu započeti sređivanje učionica, a sa obimnijom rekonstrukcijom krenuće se već naredne godine - najavila je gradska većnica Brankica Stamenković za Jugmedia.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA