Marko je samo jednom fotografijom iz drugačijeg ugla dokazao da ono što svi vozači rade ugrožava živote dece (FOTO)

 
 ≫ 
  • 10

Mene je kao malu, bila sam 2. razred, upravo iz tog razloga udario automobil, samo je jedan od komentara na njegov status na FB

Beograđanin Marko Milutinović iskoristio je mogućnost pravljenja fotografija koje pokrivaju 360 stepeni kako bi ukazao na jedan veliki saobraćajni problem. On se spustio na visinu deteta i na ovaj način dokazao koliko opasna ova praksa može da bude za mališane koji od parkiranih automobila ne vide da li im neko vozilo dolazi u susret.

On je kod Osnovne škole "Miroslav Antić" na Belim Vodama zatekao prizor koji viđa svakodnevno, ali je sada odlučio da na njega skrene svima pažnju.

- Možda je ovako jasnije zašto pravilo kaže da je zabranjeno parkiranje 5 metara od pešačkog prelaza. Dete kada stane na ovaj pešački, ne vidi ništa od saobraćaja i mora da izađe na ulicu skoro do pola pešačkog prelaza da bi znalo ima li kola na koje mora da pripazi - skrenuo je on pažnju.

I to nije jedini problem.

- Vozači automobila iz svog sedećeg položaja takođe ne mogu videti dete iza parkiranog automobila, sve dok ne izađe ispred njih. Ne znam kome se obraćam niti na koga apelujem. U krugu škola su veoma često pešački prelazi prepuni parkiranih vozila, a niko od njih da se malo sagne i stavi u ulogu malene dece kojima prelazak preko istog deluje ponekad kao nemoguća misija - objašnjava Milutinović za Telegraf.

Da je ovo realan problem videlo se već u komentarima na ovaj njegov post.

Do ove linije dete mora da izađe da bi videlo ide li mu automobil u susret, Foto: Marko Milutinović/Facebook

- Mene je kao malu, bila sam 2. razred, upravo iz tog razloga udario automobil - napisala je jedna Beograđanka i apelovala na ljude da se podigne svest vozača da misle o najmlađima u saobraćaju.

Ispred ove linije deca ne vide šta ih očekuje na ulici, Foto: Marko Milutinović/Facebook

VIDEO: Na ovim pružnim prelazima ljudi sami sebe mogu da ubiju

(G. A.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bravo m

    31. oktobar 2018 | 19:28

    Bravo momak, za ovo upozorenje i snimke. Šta rade nadležni, zašto se oni nisu setili ovako nesto stručno da nam pokažu?

  • Komita

    31. oktobar 2018 | 19:44

    Pesacki prelaz je mesto na kom pesak sme da predje put. Sto ne znaci da bezobzirno prelazi ulicu. Svuda u svetu to funkcionise na civilizovan nacin . Pesaci ne razmisljaju ko je u autu . Prelaze kao stoka bez da pogledaju i snime situaciju . Mislim da i pesaci mogu da propuste auto a ne da mrmljaju gde ces some. Narod je postao kvaran i tezak. Sto znaci da nekad vozilo mora da.stane nasred raskrsnice jer pesak ne razmislja.

  • DARKO 100%

    31. oktobar 2018 | 19:21

    Svaki dan imate milion stvari takvih,to se zove bahatost najgora,sve je na savesti vozaca i na policiji saobracajnoj da kaznjava bez bilo kakve polemike po kratkom postupku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA