Dve "ajvarske" struje u Srbiji: Ko sprema pravi, a ko "lažni"? Krčka se svađa zbog pečenja/barenja, a tek oko patlidžana

Komentari

  • Michigan

    27. septembar 2018 | 15:30

    Pravi ajvar je od ajvara:)

  • Milance

    26. septembar 2018 | 21:17

    Pravi ajvar je samo od pecenih paprika. Burek je samo sa mesom. tacka

  • Leskovac-Niš

    26. septembar 2018 | 20:55

    Tako je to u svemu kod nas Srba. Samo je ispravno ono što ja kažem ili uradim. Neko kaže da nije važno šta se stavlja u ajvar samo da je ukusno?! Ma nemoj. Ti možeš da napraviš ukusnu zimnicu od čega voliš ali taj bućkuriš ne možeš nazvati nj.v.AJVAR. Zna se recept za pravi ajvar i tu nema improvizacija. Pečena oljuštena paprika (po mogućstvu prava kurtovka), samlevena i upržena na ulju i tačka.

    • 28. septembar 2018 | 01:44

      Тодорић

      @Leskovac-Niš

      А со? А кашика есенције на 10 кг паприке?

  • js

    26. septembar 2018 | 20:54

    Ajvar mozes pravit na 100 nacina ali jedan je pravi.

  • Marina

    26. septembar 2018 | 20:45

    Samo pečene paprike i začini. Nikakvi dodaci od nekog drugog povrća. Uprzi se dobro u prezkusan.

  • Ko zna zna

    26. septembar 2018 | 20:29

    Jedno je ajvar, a drugo je pinđur! Ne treba mešati babe i žabe!!!

  • DARKO 100%

    26. septembar 2018 | 20:14

    Samo vi meni dajte da ja probam pa cu vam ja reci kad se najedem😉pa vi onda nastavite po svome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA