Dve "ajvarske" struje u Srbiji: Ko sprema pravi, a ko "lažni"? Krčka se svađa zbog pečenja/barenja, a tek oko patlidžana

U sporu nisu samo domaćice koje ajvar spremaju nego i njihovi muževi, sinovi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Marina
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Michigan

    27. septembar 2018 | 15:30

    Pravi ajvar je od ajvara:)

  • Milance

    26. septembar 2018 | 21:17

    Pravi ajvar je samo od pecenih paprika. Burek je samo sa mesom. tacka

  • Leskovac-Niš

    26. septembar 2018 | 20:55

    Tako je to u svemu kod nas Srba. Samo je ispravno ono što ja kažem ili uradim. Neko kaže da nije važno šta se stavlja u ajvar samo da je ukusno?! Ma nemoj. Ti možeš da napraviš ukusnu zimnicu od čega voliš ali taj bućkuriš ne možeš nazvati nj.v.AJVAR. Zna se recept za pravi ajvar i tu nema improvizacija. Pečena oljuštena paprika (po mogućstvu prava kurtovka), samlevena i upržena na ulju i tačka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA