Dobila je brašno, so, vodu i malo svinjske masti: Vranjanka je napravila specijalitet o koji se sada svi otimaju (FOTO)

 ≫ 

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ccc
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • mihailovic

    25. avgust 2018 | 10:18

    Ovo skroz gore na slici u clanku po izgledu je istovetno ono sto sam ja jeo u Novom Pazaru,Sjenici,Tutinu,celoj Raskoj oblasti/Sandzaku ,manastiru Sopocani i te male pitice u velikom krugu naredjane se mogu praviti na taj nacin ali i puniti sa mesom,crnim lukomk i biberom a preliv kada je gotovo preliva se sa jogurtom nekoliko puta pounjen sa iseckanim belim lukom. I To nazivaju MANTIJE u Raskoj oblasti (Sandzak) koje je tradicionalno jelo koje se pravi vekovima sa koleno na koleno ... E sad treba istraziti poreklo MANTIJA ili SAMSA kako ga nazivaju u Makedoniji. Nezaboravimo da je Otomanska imperija bila na Balkanskim prostorima 500 godina,zbog nedostatka medicine i tehnologije smrtnost je bila daleko veca a prosecan starost ispod 50 godina dakle radi se mozda i vise od 10 generacija koje su zivele pod Otomanskom imperijom dakle ta sva jako ukusna jela treba istraziti daleko u proslost....jer sve te pite,baklave,mantije uveren sam nisu hriscanskog porekla vec su donete Osmanlijskim carstvom i Otomanskom imperijom. Bio sam turisticki u nekim zemljama zapada ja nisam nigde video da se prodaju mantije,razne pite,baklava vec i ako ih nadjete to je delo nekog stranca balkanskog ili turskog porekla koji je otvorio butik i pravi te lepe produkte. Posto Otomanska imperija nije obuhvatala i zapadnu Evropu stoga se zakljucuje da su pite,baklave,mantije,samse dosle sa Turcima u periodu Osmanlijskog carstva,Otomanske imperije na Balkanu. Nevidim lose da su se razne ishrane kulture mesale na Balkanu,to mu daje specificnost i posebnu vrednost. Svaka kultura ishrane je privlacna za sebe a na ljudima je da prave i jedu sto im dusa zeli. Ja kad odem za Sarajevo rado popijem tursku kafu sa ratlukom i hladnom vodom ili pojedem baklavu u poznatu Sarajevsku poslasticaru SARAJ a da nepricam kako su predivne razne vrste pita u buregdzinici BOSNA na Bas Carsiji u Sarajevu. Licno sam video da turisti uzivaju u tim predivnim specialitetima koje licno smatram da su period kulturnog nasledja iz vremena Otomanske imperije,naravno pored nasih Srpskih tradicionalnih jela uveren sam da je prelepo zadrzati i negovati i ta preukusna jela koja smo dobili kulturnim nasledjem iz perioda Otomasnke imperije.

  • Dia

    25. avgust 2018 | 09:42

    Meni je najbolje da neko da predlog kako kupiti i šta za 1000d.? Ali za ceo dan!

  • gruzanin

    24. avgust 2018 | 23:16

    Aj sad neko nek izvali da je ovo tursko jelo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA