Svaka čast domaćine ! Samo da vam kažem moj stric je bio na prekookeanskom brodu koji vozi južno voće u sve krajeve sveta. Jednom prilikom prevozili 900 tona banane ! U startu su sve zelene. Čim neke krenu da žute oni plakete u more da im se druge ne pokvare. I tako je on došao na ideju da napravi BANANOVAČU ! Sva posada na brodu (najviše Filipinaca ) ga je obožavala ! ( NIJE naplaćivao ) ! Inače nisam vam napomenuo on je iz Bajine bašte !
Moj deda je proizvodio prirodnu rakiju od kukuruza,sa dodatkom malo šećera i pratećim materijama za vrenje,u to vreme veoma dobar ukus jer nije bilo bolje.Kasnije su je nazvali šećeruša,za mene i mnoge je bila dobra,ko je imao bolju on je nju pio.
Ima komine u kojoj nema sopstvenog šećera i koja sama skoro ne fermentira i u koju se MORA dodati šećer. 1-3% šećera se ne može osetiti zilion posto, niti zbog toga ovu rakiju treba zvati šećeruša. Malo se raspitaj pre nego napišeš komentar.
Kakva je novost ova rakija,neka dodju u Zrenjanin da probaju tresnjevacu staru 35 god.a pekli su je i mnogo pre mog oca i brata,verovatno kao i rakiju od visanja
Kupice svako ko zna da rakija ubija bakterije, kao i onaj ko zna da na kantama ostanu tesko isperive mrlje od prethodnih berbi voca. Kako neko trpi Vas, koji u lepoj vesti vidite samo nesto ruzno?
Kod PERE u Dubravici kod Požarevca ima, peče trešnju vrhunsku već godinama ja pio i pek'o mi. Ništa bolje nisam pio. Nije to ništa novo. PERA BUDAK kazandžija stari peče trešnju ko tresak udari.
Masala, samo da ne ponestane rakija i alkohola. 90% posto muskaraca oko mene su alkoholicari. A i zena ima sve vise. Svaka njemu cast. Covek vredan. Hrani svoju porodicu, ali kao nacija smo totalni alkosi.
Ako ti u evropu vide iz kakvih plasticnih kanti petaces tresnje u kazan bice im sve jasno,jarane moj u evropi gledaju ,ko ti bere tresnje,ko pece rakiju i ko ztvara flase !!!nije dovoljno da ti poznajes svoj kazan dobro,vec kako kazan izgleda !!!zelim ti uspeha u poslu i modernizciju !!!
Dragan
Može samo on da pije vidi kakve mu čiste kofe
Podelite komentar
Novak
@Dragan
Ovo u kofama je dzibra rodjo.
Podelite komentar
Dr.
Svaka čast domaćine ! Samo da vam kažem moj stric je bio na prekookeanskom brodu koji vozi južno voće u sve krajeve sveta. Jednom prilikom prevozili 900 tona banane ! U startu su sve zelene. Čim neke krenu da žute oni plakete u more da im se druge ne pokvare. I tako je on došao na ideju da napravi BANANOVAČU ! Sva posada na brodu (najviše Filipinaca ) ga je obožavala ! ( NIJE naplaćivao ) ! Inače nisam vam napomenuo on je iz Bajine bašte !
Podelite komentar
Ateista senior
Moj deda je proizvodio prirodnu rakiju od kukuruza,sa dodatkom malo šećera i pratećim materijama za vrenje,u to vreme veoma dobar ukus jer nije bilo bolje.Kasnije su je nazvali šećeruša,za mene i mnoge je bila dobra,ko je imao bolju on je nju pio.
Podelite komentar
slavica
@Ateista senior
U mom selu,rakiju od kukuruza,su zvali -KUKURUZOVNjACA .
Podelite komentar
Lucifer 1.
Prirodna rakija od trešanja,samo i sa šećerom, narod kaže to je šećeruša.
Podelite komentar
civijas
@Lucifer 1.
Ima komine u kojoj nema sopstvenog šećera i koja sama skoro ne fermentira i u koju se MORA dodati šećer. 1-3% šećera se ne može osetiti zilion posto, niti zbog toga ovu rakiju treba zvati šećeruša. Malo se raspitaj pre nego napišeš komentar.
Podelite komentar
Sefa
Dodjite u Hercegovinu u na tresnje i na rakiju tresnju a tek o smokvi sta da vam pricam
Podelite komentar
Vladimir
@Sefa
Od rakija priznam samo čljivu i jabuku, sve ostalo je nešto drugo. Možda i kruška, a sve ostalo je čisto da se ne baci pa hajde rakiju da pečemo.
Podelite komentar
zika
@Sefa
A kajsevača? Pa nema bolje.
Podelite komentar
radojko
Kakva je novost ova rakija,neka dodju u Zrenjanin da probaju tresnjevacu staru 35 god.a pekli su je i mnogo pre mog oca i brata,verovatno kao i rakiju od visanja
Podelite komentar
Miki
@radojko
Tačno tako,ja sam pekao i od lubenice.
Podelite komentar
Ja
Dajte kontakt telefon da ga pitam ko ce da mu to kupi kad vidi blatnjave kante spolja. 😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲
Podelite komentar
Поп
@Ja
То су трагоби воћа, нема везе са блатом.Тим кантама се комина вади из каце.
Podelite komentar
Ti
@Ja
Kupice svako ko zna da rakija ubija bakterije, kao i onaj ko zna da na kantama ostanu tesko isperive mrlje od prethodnih berbi voca. Kako neko trpi Vas, koji u lepoj vesti vidite samo nesto ruzno?
Podelite komentar
Vladimir
@Ja
Vidi se da si upućen u pečenje rakije!!!!
Podelite komentar
Djuro
Najbolji su momci koji piju rakiju
Podelite komentar
Zoran
Kad udjete u EU ovo ce biti zabranjeno.
Podelite komentar
Vuk
Ja pravim rakiju od tresanja, vec par godina, u N. Sadu.
Podelite komentar
Ja
Da da pricaj mi pricu ono ko da su od blata kante. Cistila sam i ja prosle god mnogo visanja pa mi nisu bile takve kante.
Podelite komentar
Srboljub
Kod PERE u Dubravici kod Požarevca ima, peče trešnju vrhunsku već godinama ja pio i pek'o mi. Ništa bolje nisam pio. Nije to ništa novo. PERA BUDAK kazandžija stari peče trešnju ko tresak udari.
Podelite komentar
Anci
U mom kraju peku rakiju od drenjina.Mislim da nemoze da se poredi sa tresnjom i ostalim rakijama.To je pravi eliksir za zdravlje
Podelite komentar
PETAR
Sve sto moze prevreti, mozes napraviti alkohol. SLJIVA je zakon. Covek radi i trudi se, svaka cast.
Podelite komentar
Zoka
Masala, samo da ne ponestane rakija i alkohola. 90% posto muskaraca oko mene su alkoholicari. A i zena ima sve vise. Svaka njemu cast. Covek vredan. Hrani svoju porodicu, ali kao nacija smo totalni alkosi.
Podelite komentar
Momcilo
Moj rodjak vec nekoliko godina pece rakoju od jagoda. Vrhunska je...
Podelite komentar
Ja
Mogao je makar kante oprati 😀
Podelite komentar
Dany 5
@Ja
Koja glupost, pa kante su od tresanja covece bozji. Kad ne znas bolje cuti
Podelite komentar
Zilien
Koje cudo u Vranje se pece to odavno
Podelite komentar
Milan
To je prejaka.na takvoj jacini i ne oseca se aroma
Podelite komentar
Homo Novo
Све то добро сам кад видим те пластичне Канте и још од фарбе ? Где држи комину.
Podelite komentar
Aloha
@Homo Novo
Pa mora iz bureta u kante pa da sipa da se pece, kako da digne bure
Podelite komentar
Pero
Sve je dobro samo da nije zozovača
Podelite komentar
Deki
Kad budes ispekao rakiju od pomorandže onda se pohvali. Peku ljudi u Srbiji rakiju od svakog domaceg voca dok nam EU zakoni i to ne zabrane!
Podelite komentar
ns72
Samo 1500rsd/L? Kajsija ide za minimum 1200/L, a dunja 4000/L. To su cene kod mene. Živeli...
Podelite komentar
Ludak
Svala cast domacini :)
Podelite komentar
Vladimir
Za takvu rakiju je mnogo 50 stepeni, jer se aroma nece osecati. Poenta i jeste kad se peku takve rakije od aromaticnog voca da budu blaze, pitkije..
Podelite komentar
Mikiša
Najbolje su kante od fasakrila za skladistenje sirovine, pa posle pi tu rakiju
Podelite komentar
Apolon
Kako da dodjemo do njega ima li kontakt
Podelite komentar
HAJ
Nasa posla odma digne cenu.
Podelite komentar
BG
Ako ti u evropu vide iz kakvih plasticnih kanti petaces tresnje u kazan bice im sve jasno,jarane moj u evropi gledaju ,ko ti bere tresnje,ko pece rakiju i ko ztvara flase !!!nije dovoljno da ti poznajes svoj kazan dobro,vec kako kazan izgleda !!!zelim ti uspeha u poslu i modernizciju !!!
Podelite komentar
Mima
@BG
Ali je ova rakija 100 % bolja od evropske. Mađari imaju svoju čerešnje palinku.
Podelite komentar