U Kuršumliji se tukli zbog protivgradne rakete: Promašila je oblak i upala Miroslavu u dvorište, a to je tek početak muka ovog domaćina

 
  • 0

Dolazili su razni ljudi i predstavljali se kao stručnjaci iz RHMZ-a

Miroslav Aćimović (68) iz Kuršumlije četiri dana je u šupi čuvao protivgradnu raketu koja je pala u njegovo dvorište, čekajući da dođe "stručno lice" i preuzme je.

Pre pet dana, za vreme nevremena u koje je devastiralo grad na jugu Srbije, nekoliko protivgradnih raketa je umesto u oblake pogodilo dvorišta lokalnih kuća. Jedna od njih završila je ispod suncobrana Miroslava Aćimovića, koji jes lučaj prijavio policiji. Nadležni su obišli njegovo dvorište i crvenim trakama obeležili mesto pada. I tada mu je rečeno da će raketu preuzeti stručna lica.

Umesto u oblak, rakete popadale po gradu Foto: Telegraf

Potraga za stručnim licem trajala je, međutim, četiri dana. Aćimović je iz dvorišta ispratio nekoliko ljudi, koji su rekli da su od nekoga poslati, ili zaduženi za preuzimanje rakete.

- Bilo je i verbalnog sukoba oko rakete. Prvo je došao čovek i rekao da su ga poslali iz Hidrometeorološkog zavoda iz Kruševca. Nije se legitimisao niti mi to nekako dokazao. Nisam mu dao raketu - rekao je Aćimović agenciji Beta.

Protivgradne rakete završile na asfaltu Foto: Telegraf.rs

Odmah posle toga, kod njega je došao strelac iz protivgradne stanice Dubrava, koji je takođe pokušao da oduzme raketu.

- Pregledao čovek raketu, video oznake, serijski broj i kaže, kako on nije pucao tom raketom, ali da mora da je oduzme, jer su mu naložili iz Kruševca. Naravno nisam mu je dao - priča Aćimović.

Četiri dana je raketa bila kod Aćimovića u šupi, da bi ponovo došao čovek, koji se takođe predstavio kao predstavnik hidrometeorološkog zavoda iz Kruševca. Aćimović je ovaj put uz konsultaciju sa policijom predao raketu.

Poplave uništile opštinu Foto: Telegraf

Inače, raketa sa oznakom Trajal i serijskim brojem i godinom proizvodnje, tokom nevremena je promašila gradonosni oblak i kroz suncobran pala u dovorište Miroslava Aćimovića.

Istovremeno, još nekoliko raketa je promašilo oblake, pa su njihovi delovi padali na druge kuće, takođe u centru grada.

Jedan deo protivgradne rakete pao je u blizini ekonomske škole. Učenici te škole su snimili raketu kako gori na trotoaru.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA