Miličković: MUP je prethodne godine uništio preko 18.000 komada oružja

 
  • 7

Naveo je da je cilj svih napora koje MUP preduzima bezbednost građana Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković učestvovao je danas u Podgorici na Regionalnoj konferenciji o jačanju obaveza u kontroli malog i lakog naoružanja u Jugoistočnoj Evropi.

Održan prijem u Gradskoj kući povodom Dana Grada Novog Sada (FOTO)

- Srbija u potpunosti razume potrebu da se na svim nivoima definišu aspekti kontrole malog i lakog naoružanja, njegovih delova i pripadajuće municije u cilju sprečavanja pristupa oružju kriminalnim grupama i teroristima. Jedan od prioriteta u našem radu jeste i borba protiv ilegalne trgovine i krijumčarenja vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava - rekao je Miličković.

On je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom 2017. godine oduzeli više od 1.800 komada vatrenog oružja, više od 24 kilograma eksploziva i gotovo 50.000 komada municije različitog kalibra.

Foto: MUP Srbije

Miličković je podsetio i da je Srbija od 1992. do 2017. godine sprovela osam postupaka legalizacije i predaje oružja, koji su se pokazali kao efikasna mera smanjenja količine nelegalnog oružja.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je samo u 2017.godini uništilo više od 18.000 komada oružja i želim da istaknem da se Republika Srbija po ovom pitanju pozicionirala kao lider u regionu.

- Ovi podaci pokazuju našu posvećenost sistemskoj borbi protiv organizovanog kriminala, a posebno, borbi protiv posedovanja, skladištenja i prodaje nelegalnog vatrenog oružja i municije - poručio je državni sekretar.

Foto: MUP Srbije

Miličković je naveo da je cilj svih napora koje MUP preduzima bezbednost građana Srbije.

- Veći broj oduzetog i uništenog oružja, znači manju dostupnost oružja i manji broj krivičnih dela na ulicama Srbije, ali i svih gradova Jugoistočne Evrope, kao i smanjenu mogućnost za krijumčarenje oružja u zemlje Zapadne Evrope. Zato i preduzimamo sve moguće mere kako bi učiniocima krivičnih dela oružje bilo manje i teže dostupno - zaključio je državni sekretar.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    1. februar 2018 | 21:23

    Svaka cast gospodinu Milickovicu za svaku izgovorenu rec

  • Vesna

    2. februar 2018 | 00:18

    Sve pohvale drzavnom sekretaru Milickovicu na svojoj odgovornosti,dosadasnjem radu i zalaganju.

  • Vesna

    2. februar 2018 | 00:23

    Sve pohvale drzavnom sekretaru Milickovicu na svojoj odgovornosti,dosadasnjem radu i zalaganju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA