Današnja vremenska prognoza (17. januar 2018): Tokom dana kiša, uveče zahlađenje sa snegom

 
 ≫ 
  • 0

Najniža temperatura biće od 2 do 7, a najviša temperatura od 5 na severozapadu do 12 na jugoistoku Srbije

Jače naoblačenje s kišom sa severa Srbije u toku dana brzo će se premeštati ka jugu, a lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Već sutra se vraća januarsko proleće, do 10 stepeni u plusu: Da li ćemo uopšte ove godine imati zimu? (FOTO)

U Timočkoj Krajini, zbog niske temperature, kiša će se lediti na tlu. Posle podne i uveče u većem delu zemlje kiša će preći u sneg, dok se na severu očekuje postepeni prestanak padavina. U toku noći očekuje se delimično razvedravanje.

Pre podne uglavnom će duvati slab i umeren, južni i jugozapadni, u planinskim predelima povremeno jak vetar, a posle podne i uveče u svim krajevima biće u pojačanju i skretanju na severozapadni. Ponegde su mogući i udari olujne jačine.

Najniža temperatura biće od 2 do 7, a najviša temperatura od 5 na severozapadu do 12 na jugoistoku Srbije, posle podne i uveče u osetnijem padu. U Timočkoj Krajini biće hladnije, od -6 do 2 stepena.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Beogradu će ujutro i pre podne doći do jačeg naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima. Posle podne je, uz pad temperature, moguć i kratkotrajan sneg, a do uveče se očekuje prestanak padavina. U toku noći delimično razvedravanje.

Temperatura će ujutro biti oko 6, a tokom dana u padu, uveče oko nula stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 24. januara , u četvrtak se očekuje razvedravanje u svim krajevima. Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji ce posle podne biti u slabljenju i skretanju na južni i jugozapadni.

U petak se na severu Srbije, a od subote i u zapadnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom, dok će se na istoku i jugoistoku zadržati suvo.

Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, povremeno jak, jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura u većini mesta od 8 do 12 stepeni.

Početkom naredne sedmice biće oblačno i hladnije, u nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA