SREĆNA HEJTERSKA NOVA GODINA: Za sve one koji mrze 31. decembar i 1. januar... svake godine

 
  • 6

Kakva bi to godina bila da se ne počne prejedanjem?

Mrzim sve što ima veze sa dočekom Nove godine. Za početak pitanje "Gde ćeš za Novaka?".

Novogodišnje jelke iz gradova Srbije: Pogledajte kreacije koje postaju glavne selfi atrakcije (FOTO)

Pa keve ti, kako da mesec i po dana unapred skontam gde ću završiti te noći. Šta ću, volim spontanost, a i ponuda je uvek takva da poželim da ostanem kod kuće.

Evo, ne pamtim da sam se za ovih poslednjih 20 godina partijanja negde toliko dobro provela da mi je ostalo u sećanju. Ni provod, ni godina.

"Ovo će biti dobra noć predosećam!"

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Dobro, možda to i ima veze sa svim onim kombinacijama loše brlje, vodke, piva i kamparija uz koje smo znali da dočekamo Novu na gradskim trgovima, na koja po pravilu dolaze najveće muzičke zvezde utrkujući se koja će iz budžeta da uzme najveću sumu novca, bendovi sa dva hita koji su prestali da nastupaju kasnih 80-ih (od kada nas i dalje maltertiraju sa ta dva hita) i svi ostali smarači, trubači i dečji horovi koji su uvertira u čitavo šund ludilo.

U većini klubova i kafana od ponude, pored jeftine cuge koje uspeš da se domogneš pre ponoći, za svojih 50 evra još jedino može da se nađe "neograničeno" i "all inclusive" baljezganje batice pod gasom, fajt žestokih momaka i sveprisutnih sisatih splavarki sa pačijim ustima.

Šta da obučem, šta da jedemo?

Foto: sxc.hu/tfwww

Pre svega toga, smori me potrošačka groznica koja tih dana obuzme skoro pa svako ljudsko biće na planeti Zemlji. Kao da sutra nastupa smak sveta pa se ponašamo kao "Doomsday Preppers". Sudaramao se, kao muve bez glave, sa kesama, u radnjama, buticima, dok oduševljeno i u kompletnoj "kolektivnoj euforiji" pripremamo novu garderobu, cipele, božićne i novogodišnje poklone, skladištimo gomile hrane za sve neradne dane koji predstoje... Nezaobilazna ruska salata, praseće pečenje, sarme. Kakva bi to godina bila da se ne počne prejedanjem?

Foto: Flickr/Ivana Sokolović

Putovanje do Rumunije i Mađarske

A "srećnici" koji uspeju da odvoje neki evro sa strane, pa se u raspalim autobusima upute preko grane sa gomilom studentarije željne provoda. Pa jedna granica, pet sati čekanja. Druga granica, sad će. Opet trg, šetnja, Drakulin dvorac, i nazad. Pa se tako neispavan, za svih onih uloženih 165 evra, koliko košta aranžman na bazi "bez noćenja" sa doručkom, od promrzlina i niskog životnog standarda oporavljaš do sledećeg dočeka.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Dobro, da ne budem hejterka do kraja kako me ne bi prozvali isfrustriranim cinikom koji ubija zabavu, Nova godina nam donosi i dobre stvari.

Foto: Printskrin instagram.cetkovics

Jelka sa busenom i šarenilo ukrasa koje su nas naveli da volimo još od kada smo verovali u korporativnog, koka-kolinog crvenog Deda Mraza. Tu su i najlepše novogodišnje želje koje s puno ljubavi upućujemo porodici, prijateljima i kolegama, ali i novih 365 dana koje možemo da iskoristimo najbolje što možemo!

Hejteri, SREĆNA VAM NOVA GODINA!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љиљана

    31. decembar 2017 | 21:35

    Ко воли да је годину дана старији?

  • Dobrica

    31. decembar 2017 | 21:37

    Bravo !

  • Irena

    31. decembar 2017 | 22:09

    Hejteri neka vam nova godina donese radost da se izlecite od hejtovanja i postanete srecniji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA