SNOHAČENJE, najbizarniji srpski seks običaj: Ne bi bilo dobro da vas danas uhvate u njemu

 
  • 32

Dok je Srbija bila pod vladavinom Otomanskog carstva, narod u njoj je, uslovno rečeno, bio primoran da prihvati razne narodne običaje. Među njima ima svakakvih - od verskih do seksualnih

Naša kultura prepuna je različitih običaja, za koje većina generacija nikad nije čula dok ih se u nekim krajevima još pridržavaju. Svakako najinteresantniji jesu seks i svadbeni običaji u Srbiji,  a jedan od njih je svakako snohačenje, zbog kojeg bi se danas moglo i na sud.

ISTINA O SEKSI STRNDŽANJU: Ovi ljudi su učestvovali u najbizarnijem običaju u Srbiji (VIDEO)

Jesen je uvek u znaku svadbi: Za ove običaje sigurno niste čuli, a jedne stvari mlade najviše treba da se čuvaju

Dok je Srbija bila pod vladavinom Otomanskog carstva, narod u njoj je, uslovno rečeno, bio primoran da prihvati razne narodne običaje. Među njima ima svakakvih - od verskih do seksualnih.

BIO ŽIV SVE DO 1878. GODINE

Jedan od najjezivijih i najbizarnijih običaja je svakako snohačenje, a podrazumeva seksualni odnos između svekra i snaje, koji se javljao zbog seksualne nezrelosti ili odsutnosti sina, što je trajalo sve do njegovog punoletstva. Ovaj običaj nije smatran za greh, a poštovao se od 1878. godine, pa sve do kraja Drugog svetskog rata.

Snohačenje je nasleđeno od Južnih Slovena, postojalo je od 1878. godine, pa sve do povlačenja Otomanskog carstva s Balkana 1912. Međutim, potpuno je iskorenjeno tek krajem Drugog svetskog rata.

Praktikovale su ga sve klase društva, bez obzira ne etničku pripadnost i veroispovest. Bio je rasprostranjen, kako u selima, tako i u planinskim delovima. Međutim, ovaj običaj nije se "poštovao" samo u Vranjskom kraju, već i u Pomoravlju, gde je pravilo bilo da se oženi maloletni dečak, koji još uvek nije sposoban za seksualne odnose, sa odraslom devojkom.

SNAJA RODI SVEKRU DETE, NIKO NIJE SMATRAO GREHOM

Foto: Profimedia

Nažalost, iz ovakvih veza, često se dešavalo da snaja svekru rodi dete. Snohačenje niko nije smatrao grehom, pa čak ni mladi muškarci čije su žene spavale s njihovim očevima, jer su i oni ponavljali ovaj običaj kada su odrasli.

Ovaj bizaran običaj je pronašao i svoje mesto u romanu "Nečista krv" Bore Stankovića, gde se govori o deda Velji koji je sa svim svojim snajama snohačio, a one su ostajale trudne s njim.

- Svi iz jednog sela kao da su od jednog oca, matere, jedne kuće, a ne iz čitavog kraja - ovako je Bora Stanković u svom romanu opisao snohačenje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сс

    20. oktobar 2017 | 22:38

    Каквој будали овако нешто паде на ум

  • blagi uzas

    20. oktobar 2017 | 22:09

    I onda pricaju kako je danas izopaceno vreme a u sustini je izopaceno oduvek.

  • Vasw

    20. oktobar 2017 | 21:46

    To nije srpski obicaj vec muslimanski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA