Ako je kupovni ajvar 119 dinara, zašto je domaći 450? Prava istina o tome šta se u koji od njih stavlja (FOTO)

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mila

    22. septembar 2019 | 21:26

    Jeste da je tekst od pre dve sezone, ali nema veze. Cene paprike su i tad bile između 80-130 din/kg. Tako da je u startu smešna analiza da samo paprika po tegli od 2,8 ili 3kg, ne košta ni 200din. Odnosno kako je napisano prosek 150 din 🙄 Niko ne ceni ovde nečije ruke, rad, a sve je skupo kad treba da se plati. Iskreno, posle svake završene zimnice, ne bih prodala teglu ni za 1000 din.

  • Saša

    12. septembar 2017 | 10:50

    Braća Makedonci su velemajstori za ajvar. Većina trgovinskih lanaca kao svoju robnu marku ili kao ekskluzivni uvoznik poručuje/kupuje izmedju ostalih i super kvalitetan industrijski ajvar u Makedoniji. Ja kupujem Mama's u Delhaize radnjama i odličan je, mada ima i drugih odličnih ajvara za 500-600 dinara. Ne bih ih poredio sa pijačnim kad vec ne znam u kojim uslovima je pijačni radjen, ja ga i ne kupujem. Svuda na Zapadu, u Turskim prodavnicama pretežno, gastarbajteri mogu kupiti vrhunski Makedonski ajvar za 3-4€ po tegli od 720 gr - jeftinije nego u Srbiji a plate su tamo čujem "malo" veće nego kod nas. Srpski ajvar gastarbajterima ne bi trebao nedostajati jer je najbolji domaći Srpski ajvar na nivou dobrog, uprženog Makedonskog (industrijskog). Tehnologija je otišla daleko ispred potreba za ručnom proizvodnjom ajvara pa jedna linija može peći pet tona paprike na sat (10 šlepera na dan), oprati, očistiti, oljuštiti, iscediti, upržiti, upakovati. Jedna takva linija (Made in Turkey) je i u Beogradu i radila je za najveće lance marketa (ima i na jutjubu nekih manjih ajvar linija). Inače, ja sam Nišlija (Južnjak), živim u Srbiji i mislim da znam šta je dobar ajvar. Fora, osim u kvalitetu sirovina, je i u suvoj materiji - koliko ćemo pustiti vode da ispari iz šerpe. Moj Kum voli "suv" ajvar upržen od 4 kg paprike, meni se ne dopada, ja volim kremast... Pozdrav

  • Vera

    11. septembar 2017 | 21:29

    Odlican je taj ajvar 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA