Gradonačelnik Novog Sada kum slave grada Bijeljine (FOTO)

 
 ≫ 
  • 2

Obeležavanje gradske slave upriličeno je u okviru manifestacije ''Pantelinski dani 2017. godine'' koja se u Bijeljini odvijala od 30. jula do 9. avgusta uz bogat kulturno-umetnički program

Na poziv gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića delegacija Grada Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem prisustvovala je proslavi slave Bijeljine – Dana Svetog Pantelejmona.

Obeležavanje gradske slave upriličeno je u okviru manifestacije ''Pantelinski dani 2017. godine'' koja se u Bijeljini odvijala od 30. jula do 9. avgusta uz bogat kulturno-umetnički program. Kao kum gradske slave Bijeljine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je liturgiji u crkvi Svetog Đorđa, a zatim litiji kroz grad uz lomljenje slavskog kolača.

- Velika je čast za Grad Novi Sad i za mene lično što sam kum slave grada Bijeljine. To je samo još jedna potvrda uspešne saradnje dva grada i dva regiona. Čvrste veze između Novog Sada i Bijeljine rezultat su dobrih odnosa među ljudima i zbog toga njih ništa ne može da ugrozi. Grad Novi Sad neguje i unapređuje odnose i sa drugim gradovima u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji sa svim mestima gde žive naši sunarodnici. To je obaveza grada koji ima titulu Srpske Atine i koji je sedište Matice srpske, Srpskog narodnog pozorišta, a odnedavno i Evropska prestonica kulture i omladine – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao građanima Bijeljine slavu poželevši im dobro zdravlje i blagostanje.

Foto: novisad.rs

Dva gradonačelnika iskoristili su ovaj susret kako bi razgovarali o potencijalnim modalitetima saradnje u vitalnim oblastima, sa posebnim akcentom na poljoprivredi, s obzirom na upućenost tamošnjih privrednika na Institut za ratarstvo i povrtarstvo ''NS seme'' i Međunarodni poljoprivredni sajam.

Foto: novisad.rs

Tokom sveštene ceremonije okupljenima se obratio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poželevši svim gostima prijatan boravak, a svojim sugrađanima srećnu slavu, mir i dobro zdravlje.

Foto: novisad.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA