Lekari: Šešelj mora da se leči na slobodi

 
  • 0

- Zdravstveno stanje lidera SRS se toliko pogoršalo da se čudim kako je sada živ. On mora da izađe na slobodu da se leči u adekvatnijm uslovima - tvrdi dr Milovan Bojić

- Zdravstveno stanje prof. dr Vojislava Šešelja se toliko pogoršalo da se čudim kako je sada živ. Problemi su toliko narasli da on, da bi spasao život, mora da izađe na slobodu i da se leči u adekvatnim uslovima, ciljanim lečenjem van zatvorskog ambijenta - izjavio je dr Milovan Bojić na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen izveštaj tima lekara koji je pregledao lidera SRS u Haškom tribunalu 26. i 27. januara.

Prema tom izveštaju, Šešelj je životno ugrožen, što je posledica neadekvatne dijagnostike i neadekvatnog lečenja u Haškom tribunalu.

- Različite bolesti, od najtežeg oblika srčane isuficijencije, aritmije, bronhijalne astme, slip apnee do želudačne kile, njegov život čine nesnosnim, a uz to i njegov aparat za defibrilaciju ima neispravnu elektrodu, mada već dva meseca Tribunal ne mari za to - kaže Bojić.

Kompletan izveštaj od danas je dostupan javnosti, a potpisala su ga sva četiri lekara, prof. dr Milovan Bojić, dr Zora Naumović, dr Miodrag Vukčević i dr Paja Momčilov.

(Beta)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA