FRKA U KRAGUJEVCU: Naprednjaci traže od Verka da podnese ostavku!

 
  • 3

Funkcioneri SNS-a iz Kragujevca pozivaju gradonačelnika tog grada da podnese ostavku

Kragujevački naprednjaci pozivaju gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića da shvati političke promene u državi i da podnese ostavku, a Stevanović odgovara da to neće učiniti i traži raspisivanje izbora za sve lokalne samouprave u državi.

Funkcioner Srpske napredne stranke u Kragujevcu Goran Kovačević  je u izjavi Tanjugu potvrdio da je gradski odbor SNS-a pozvao Stevanovića da shvati političke promene koje se dešavaju, posle drugog uzastopnog poraza URS-a u gradu i da podnese ostavku.

- Promene koje se dešavaju u Srbiji u ovom trenutku moraju da budu shvaćene ozbiljno i grad Kragujevac ne treba da bude talac jedne promašene politike, ne treba da bude talac volje malog broja političara, čija je politika u ovom trenuku protiv interesa građana, a koji su to jasno poručili na izborima u nedelju - rekao je Kovačević.

Stevanović, koji je zamenik predsednika Ujedinjenih regiona Srbija, otišao je za Beograd kako bi prisustvovao sednici Predsedništva, ali je na zahtev naprednjaka odgovorio saopštenjem u kojem je naveo da neće podneti ostavku na funkciju gradonačelnika, jer je URS u nedelju u Kragujevcu ostvario iste rezultate kao na republičkim izborima 2012. godine.

- Ukoliko SNS želi da promeni vlast u Kragujevcu, moraće na neki način da ostvari većinu i dobije 44 odbornika, što pokušavaju duže od godinu dana, a drugo rešenje da raspišu izbore za sve lokalne samouprava, što bih voleo što pre da se desi - naveo je Stevanović, koji je već 10 godina uzastopno gradonačelnik Kragujevca.

Stevanović je rekao i "da će lokalni izbori pokazati šta je realnost u Kragujevcu, poslednjem uporištu koje nije osvojio SNS".

Funkcioner URS-a Saša Milenić, koji je i predsednik kragujevačkog parlamenta, u izjavi Tanjugu čestitao je SNS-u na pobedi i ostvarenom rezultatu na vanrednim parlamentarnim izborima, ali je za njega, kako je naveo, zahtev kragujevačkih naprednjaka da Stevanović podnese ostavku "malo čudan".

- Nijedna se vlast u Srbiji ne zasniva na plebiscitu i aklamaciji, pa čak i vlast lokalne samouprave. Srpska napredna stranka ima svu vlast u državi da raspiše izbore za lokalne samouprave kada ona to želi, a mi smo uvek raspoloženi da budemo konkurenti na tim izborima u Kragujevcu i Šumadiji - rekao je Milenić.

On je naveo da su izbori jedina zakonom i evropskim političkim standardima legitimna procedura promene i uspostavljanja vlasti i da oko toga, kako je rekao, ne bi trebalo da bude nikakvog spora ni meteža.

Komentarišući stavove Stevanovića i Milenića za raspisivanjem izbora u svim lokalnim samouprava u državi, Kovačević je rekao da ih i gradski odbor SNS traži.

- Informacije koje danas dolaze do nas su da URS želi da ide na vanredne izbore, ali nisam siguran da je to stav svih političkih stranaka koje čine većinu u gradu Kragujevcu - naglasio je Kovačević.

URS u Kragujevcu, predvođen Stevanovićem, skupštinsku većinu ima uz podršku LDP-a, DSS-a, SPO-a. Krajem prošle godine SPS je izašao iz vlasti i raskinuo dugogodišnju koaliciju sa Stevanovićem.

Izlazak SPS-a iz vlasti usledio je posle redovne sednice Skupštine grada 27. novembra, na kojoj je Milenić, predsednik gradskog parlamenta, sazvao sednicu po hitnom postupku, a pred odbornicima se našla samo jedna tačka dnevnog reda - izlagašavanje nepoverenja predsedniku Skupštine Saši Milenić.

Socijalisti nisu prisustvovali toj sednici, kao ni SNS i DS, a poverenje Mileniću dalo je 48 od ukupno 87 odbornika. Podršku su mu dali, pored odbornika URS-a i odbornici SPO-a, LDP-a i DSS-a, kao i jedan nezavisni odbornik.

Milenić je tada izjavio "da vlast u Kragujevcu neće moći da se menja bar narednih šest meseci".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalaba

    18. mart 2014 | 15:30

    Sada će biti uzrečica,puko si ko URS.

  • milisavic

    18. mart 2014 | 16:16

    Ne da on svoju brojanicu sa ruke ali morace da podnese ostavku dosta je bilo svega i svacega.

  • Ilgner

    18. mart 2014 | 17:07

    Nek ode on sa vlasti u Kg,al doci ce neki brdjanin u iz SNS da vodi politiku "sad kad mi dodjemo na vlast" ovi sto su ih doveli ti ce i da ih skinu ja jedmo 3-4 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA