VLADA SRBIJE: Kosovska vojska je neprihvatljiva!

 
  • 5

"Jedino međunarodne snage KFOR-a imaju mandat za sve vojne aspekte bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju Vlade Srbije

Vlada Srbije izrazila je duboku zabrinutost povodom odluke privremenih institucija samouprave na KiM o formiranju "Kosovskih oružanih snaga".

- Aktivnosti Prištine u pravcu transformacije takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga u klasičnu oružanu vojnu formaciju neprihvatljive su za Republiku Srbiju i predstavljaju kršenje važeće Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244. Jedino međunarodne snage KFOR-a imaju mandat za sve vojne aspekte bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da takvo delovanje vodi destabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji i u suprotnosti je sa procesom normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viking

    7. mart 2014 | 06:58

    Koga to intetesuje? Sto im to ne zabranit? Ako to vec smatrate delom svoje teritorije i Kosovo nazivate tzv. ili samoproglasenom drzavom Kosovo, posaljite vojsku i resite problem! Realnost kaze da je Kosovo nezavisna drzave, pa prema tome toliko o vadem izglasavanju, to ima isti efekat kso da ste protiv njemackog Bundeswehra...a Njemacku npr. boli ona stvar...tako i u ovom slucaju. Pored minusa i emotivnih komentara, molim argumentovane negacije. Hvala! Da li ono reprezentacija Kosova pod okriljem Fife odigra prijateljsku utakmicu...mislim da su se pojedini ljudi u Srbiji zaklinjali da do toga nece doci?!...

  • Stam

    7. mart 2014 | 07:11

    Završava se na tome da je izjavila veliku zabrinutost, e moja državo...

  • miro

    7. mart 2014 | 10:12

    Kosovo je prodato i izdato . mogu raditi sta hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA