Vlada Srbije traži hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN

 
  • 2

Aleksandar Vulin je rekao da će Vlada Srbije zatražiti zasedanje Saveta bezbednosti UN zbog najave formiranja oružanih snaga Kosova

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, rekao je da će Vlada Srbije zatražiti održavanje sednice Saveta bezbednosti UN zbog najave formiranja oružanih snaga Kosova i pogoršanja bezbednosno političke situacije na Kosovu i Metohiji.

On je, na konferenciji za štampu u Vladi Srbije, izrazio duboku zabrinutost Vlade zbog pogoršanja bezbednosne političke situacije na Kosovu i Metohiji, počevši od kamenovanja srpskih hodočasnika u Ðakovici, pa do zabrane ulaska građana Srbije na Kosovo, za šta, kako je kazao, još nigde nismo mogli da čujemo jasnu i određenu osudu ovakvih skandaloznih i vandalskih dešavanja.

Vulin je kazao da smatra da mora da zabrine čitavu međunarodnu zajednicu najava prelaska kosovskih bezbednosnih snaga u kosovku vojsku.

- To je neprihvatljivo i protivno rezoluciji 1244, u kojoj se jasno kaže da ne može da postoji vojska na prostoru Kosova i Metohijie. To je teritorija pod upravom UN i može da postoji samo jedna oružana sila, a to je Kfor - poručio je Vulin.

On je istakao da Vlada Srbije traži hitnu sednicu Saveta bezednosti na temu poštovanja Rezolucije 1244 i najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Nasilje, prema njegovim rečima, kao da je postalo svakodnevnica na Kosovu i Metohji, usmerena prema Srbima.

S tim u vezi je pomenuo i hapšenje u Štrpcu, zadržavanje Srba u pritvoru i pored pismenih garancija Vlade Srbije, zabrana ulaska ministara Vlade Srbije na prostor Kosova i Metohije i jučerašnja neshvatljiva, nemoguća za opravdati, zabrana ulaska predstvanicima DS S-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. mart 2014 | 12:01

    Шта ће ти УН, нису они правили границу него Дачић. Питај њега да ти да објашњење шта је све прихватио?

  • Ljiljanа.

    6. mart 2014 | 13:05

    Док сте преговарали са Бриселом нисте спомињали Резолуцију 1244, и онда вам није била потребна УН, а сад? Лицемери и издајници једни. Издали сте Србски народ и продали Косово. Зашто нисте обелоданили шта сте у Бриселу потписали ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA