Selaković: Otkrićemo nalogodavce ubistva Đinđića!

 
  • 10

Ministar pravde i državne uprave izjavio je danas da ne veruje da će biti problem da se otkrije ko su nalogodavci ubistva Zorana Ðinđića

Ministar pravde i državne uprave i potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je danas da ne veruje da će biti problem da se otkrije ko su nalogodavci ubistva Zorana Ðinđića. Selaković je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink-a rekao da su evropski parlamentarci podneli zahtev Evropskoj komisiji da se u pristupnim pregovorima Srbije rasčisti i pozadina tog ubistva 

- Kada smo bili u stanju da otkrijemo ko su ubice, ne verujem da će biti problem da se otkrije i ko su nalogodavci - ocenio je Selaković.

Selaković je rekao da ima poverenje u šeficu srpskog pregovaračkog tima u pristupnim pregovorima sa EU Tanju Miščević da će ona imenovati tim za pregovore, jer je to jedan od prioriteta u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, ukoliko građani žele nezavisno, odgovorno i efikasno sudstvo, nova radna mesta, ekonomsku sigurnost i viši životni standard, nastavak borbe protiv kriminala i korupcije i detajkunizaciju i dekriminalizaciju društva, postavlja se pitanje evropskih integracija, jer to zahteva Evropa.

- U poglavlju 23 nema onoga što je za nas lako - ocenio je Selaković.

On je dodao da je ulazak u pristupne pregovore Srbije stavljen pod određeni vid tutorstva, što znači da će evropski eksperti imati pravo da uđu sudiji u pojedinačan slučaj koji rešava, a to podrazumeva dubinsku kontrolu celog domaćeg sistema.

Ministar pravde i državne uprave je najavio da od 2.800.000 starih predmeta u narednih pet godina 80 odsto predmeta mora da bude rešeno.

Govoreći o Mihalju Kertesu, Selaković je rekao da "jedino što možemo da očekujemo, jeste da vidimo kako je došlo do zastarevanja tog slučaja".

Selaković je dodao da je nakon prvostepene presude izostala žalba tužioca i da je presuda doneta dva meseca po zastarevanju krivičnog dela.

On je rekao da bi organi gonjenja trebalo da se bave i tvrdnjom lidera SDA Sulejmana Ugljanina da su bliski saradnici predsednika SDPS-a Rasima Ljajića "ubijali u Sandžaku Bošnjake".

Govoreći o slučaju požara u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu, Selaković je rekao da je bilo opstrukcije od strane timova odbrane okrivljenih, zbog čega bila su stalno odlaganja suđenja i da je dobio uveravanja da je predmet dobio kvalitetan i ažuran sudija.

Potpredsednik SNS-a je najavio je da će danas biti održan miting u Novom Sadu i izrazio uverenje da će ta stranka dobiti poverenje svih građana u Vojvodini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin

    21. februar 2014 | 10:33

    čim nije uhapšen sudija, o čemu ti pričaš,važno je da prodju izbori već si to znao , šta si do sada radio.za sve što će se dogadjati posle izbora ,biće odgovorni svi oni koji budu išli na izbore.

  • nole

    21. februar 2014 | 10:28

    kasno gospodine

  • Igor

    21. februar 2014 | 11:23

    Ako pohapsite nalogodavce ko ce onda na izbore ?Za koga da glasamo?Niko nece ostati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA