TELEGRAF OTKRIVA: Ovo su talije Tomislava Nikolića! (FOTO)

 
  • 7

Naš portal otkriva vam kako predsednik Srbije počinje svoj dan, s kim pije prvu kafu i za koje predmete u njegovom kabinetu veruje da mu donose sreću i neophodan duševan mir

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima posebne rituale i "talije" za koje veruje da mu donose uspeh i sreću u životu, ali i u donošenju mudrih odluka na predsedničkoj funkciji. Telegraf.rs vam otkriva neke od njih.

Predsednik gotovo nikad ne počinje dan, a da prvu jutarnju kafu ne popije sa suprugom Dragicom. Uz šoljicu kafe obavezno popije i čaj, kao i ceđeni sok od pomorandže, koji mu daje svežinu i snagu do ručka u 17 časova, jer do tada, po pravilu, ništa ne jede.

Kada Nikolić dođe u svoj Kabinet na Andrićevom vencu, voli da radni dan počne uz za njega drugu kafu i razgovor s najbližim saradnicima Vukom Fatićem, Stanislavom Pak Stanković, Jasminom Mitrović i Markom Đurićem, gde se planiraju potezi u vođenju države.

Malo je poznato da predsednik Srbije ima i svoje "anđele čuvare", koje ljubomorno čuva na svom radnom stolu.

Na svakoj slici iz kabineta predsednika može se videti da na njegovom radnom stolu stoji veliko jaje na kojem je oslikan Beli anđeo, a do njega je i brojanica koju Tomislav Nikolić često prevrće po rukama dok čita dokumenta.

Slika Belog anđela je, inače, ovekovečena na zidovima manastira Mileševe, a kako saznajemo, jaje je predsednik Srbije dobio na poklon i ono je od tada neizostavni deo njegovog života.

Pored brojanice i Belog anđela, na velikom drvenom radnom stolu Tomislava Nikolića nalazi se i mala knjiga sa simboličnim naslovom "O duhovnom miru", koja je još jedna od omiljenih "talija" predsednika Srbije.

Poznato je da pored ovih rituala i "talija", Tomislav Nikolić uživa u proizvodnji dobre rakije - Tomovače, kao i da je krenuo u izgradnju crkve na svom imanju.

(D. Zlojutro)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA