DAČIĆ: Izbori ne ometaju put ka EU

 
  • 5

- Učinićemo sve, iako su izbori u toku, da Srbija ne zaostaje u procesu evrointegracije, a to znači da izbori ne ometu ono što Srbija treba da učini na putu ka EU - rekao je Dačić posle razgovora sa šefom grčke diplomatije Evangelosom Vanizelosom

Predsednik vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija učiniti sve da je izbori ne ometu u procesu evrointegracije kako bi ostvarila cilj i 2020. postala članica EU.

- Učinićemo sve, iako su izbori u toku, da Srbija ne zaostaje u procesu evrointegracije, a to znači da izbori ne ometu ono što Srbija treba da učini na putu ka EU, odnosno reforme i sprovodjenje sporazuma sa Prištinom - rekao je Dačić posle razgovora sa šefom grčke diplomatije Evangelosom Vanizelosom, čija zemlja predsedava EU.

On je istakao da Srbija želi da do 2018. ispuni sve tehničke preduslove i kriterijume kako bi 2020. mogla da postane članica EU.

Venizelos, koji je i predsedavajući Saveta ministara EU, posle razgovora je istakao da će početak pregovora i ulazak Srbije u EU biti od ključnog značaja za stabilnost zapadnog Balkana, izrazivši zadovoljstvo što su pregovori formalno počeli 21. januara, u vreme grčkog predsedavanja EU.

On je rekao da je plan rada Grčke, tokom njenog mandata na mestu predsedavajuće Uniji u prvoj polovini ove godine, da Srbija u pristupnim pregovorima otvori što više pregovaračkih poglavlja kako bi što brže napredovala i 2020. godine mogla da se priključi Uniji.

- Pregovori se ne odnose samo na politička, već i tehnička pitanja i Grčka je spremna da pruži Srbiji svu tehničku pomoć na tom putu - rekao je Venizelos.

Atina će, prema nejgovim rečima, i po isteku mandata predsedavajućeg EU, učiniti sve da se ritam pregovora sa Srbijom zadrži na visokom nivou.

Venizelos je posetu Beogradu počeo sastankom s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a tokom dana će razgovarati i sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem.

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OzzzO

    18. februar 2014 | 13:02

    Kad bismo imali vise politicara kao sto je Dacic, znalo bi se sta je prioritet u vodjenju drzavne politike. Iskreno se nadam da ce Ivica ostati u vlasti.

  • Mishka

    18. februar 2014 | 13:00

    Izbori nisu prioritet, vec drzavni poslovi i socijalna politika. A Dacic to zna i radi na tome.

  • Tandzara

    18. februar 2014 | 12:38

    Volim ovog Dacica sto ne trosi mnogo reci a kaze ono sto je najvaznije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA