Ukinut politički imunitet poslaniku naprednjaka!

 
  • 1

Skupština Srbije ukinula je danas imunitet poslaniku SNS Draganu Tomiću, a za je glasalo je 150 poslanika, dok pet nije glasalo

Skupština Srbije ukinula je danas imunitet poslaniku SNS Draganu Tomiću koji je osumnjičen za zlupotrebu službenog položaja u Univerzal banci. Za skidanje imuniteta Tomiću glasalo je 150 poslanika, a pet nije glasalo.

Poslanici su raspravu o ukidanju imuniteta Tomiću završili nešto pre 12 sati, ali kako nije bilo kvoruma za glasanje, budući da je u sali bilo 117 poslanika od potrebnih 126, određena je pauza koja je trajala nešto više od sat vremena, u toku koje je zasedao i skupštinski Kolegijum.

Tomić, koji je predsednik Izvršnog odbora Univerzal banke, uhapšen je u petak sa još četiri funkcionera te banke zbog sumnje da su je oštetili i pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1,35 miliona evra i oko 402 miliona dinara.

Beogradska policija u petak je odredila Tomiću zadržavanje do 48 sati.

Parlament je zasedao na zahtev 111 poslanika, a jedina tačka dnevnog reda bila je Predlog odluke o odobravanju određivanja pritvora i vođenja krivičnog postupka protiv Tomića.

Odluku je predložio Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    15. februar 2014 | 14:25

    Djuric,Percevic,Miskovic...pa jel mislite da je ovaj mucenik mogao da se odupre ovoj bandi koja je imala politicare u dzepu...ima tu vecih zverki za ukidanje imuniteta i zatvor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA