Vučić: Javne institucije da donose zaključke u skladu sa zakonom

 
  • 4

Prvi potpredsednik Vlade izjavio je da se on ne meša u rad nezavisnih institucija i da u slučaju ministarke enrgetike Zorane Mihajlović, kao i u drugim slučajevima treba da donose zaključke u skladu sa zakonom

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je, povodom optužbi Agencije za borbu protiv korupcije da je ministarka energetike Zorana Mihajlović zloupotrebila svoj službeni položaj, izjavio da se on ne meša u rad nezavisnih institucija i da očekuje da one donose zaključke u skladu sa zakonom.

- Ali ću od Zorane da tražim da bude još marljivija, da radi još više, a građane ću da primam i ja, i to radim svaki dan, ona je to radila godinu, godinu i po dana i to mora da nastavi da radi da se ne bi videle promene - rekao je Vučić novinarima u hotelu "Hajat".

- Nisam razumeo šta je tu naročiti problem, ali poštujem rad nezavisnih institucija i neka one donose zaključke u skladu sa zakonom i to je dobra stvar, to je stvar koja dobro govori o institucijama u našoj zemlji - dodao je Vučić.

Kako je rekao, on je ponosan na činjenicu što Mihajlovićeva razgovora sa narodom i što može da odvoji vreme da razgovara sa građanima.

- Neki drugi koji je trebalo to da čine nikada nisu imali vremena da prime bilo koga sa ulice, a kamoli da sa običnim narodom razgovaraju i podele njihove muke - rekao je vicepremijer.

U medijima se pojavila informacija da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv Mihajlovićeve zbog zloupotrebe ministarske pozicije u stranačke svrhe.

Sama ministarka je juče odbacila optužbe Agencije da je zloupotrebila javnu funkciju i javne resurse u predizbornoj kampanji.

- Optužbe Agencije za borbu protiv korupcije da sam kao ministar, navodno, zloupotrebila javnu funkciju i javne resurse u aktuelnoj predizbornoj kampanji, apsolutno ne stoje i govore da je ova institucija više zainteresovana za privlačenje pažnje javnosti senzacionalističkim naslovima u medijima, nego za praćenje zakonitosti rada nosilaca javnih funkcija - navela je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da o tome najbolje govori činjenica da je o optužbama koje se iznose na njen račun saznala iz medija, budući da joj se tim povodom Agencija još nije zvanično obratila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    13. februar 2014 | 16:51

    Da li to mladozenja ne trpi kritike? Malo je nervozan.

  • Vlajko

    13. februar 2014 | 16:20

    Gde ste Marsale...nrdostajao si danas..i ti i ivica i boris i djilas iii...kog sam jos saboravio...mmm...more ista bagra!

  • senka9

    13. februar 2014 | 16:21

    U pravu je Vučić, ni meni nije jasno zašto ikome smeta što Mihajovićeva nađe vremena za ragovore sa građanima. Pa zar to nije lepo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA