VUČIĆ: Naš cilj ostaje normalna i pristojna Srbija!

 
  • 11

- Tražimo podršku naroda za našu politiku, a posle izbora ćemo videti kakav će biti raspored snaga - izjavio je Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke održava se u centru “Sava”, gde će SNS utvrditi svoju listu kandidata za predstojeće parlamentarne izbore.

Predsednik SNS Aleksandar Vučih izjavio je  da će ta stranka voditi pozitivnu kampanju na predstojećim izborima i da će se fokusirati na tri cilja - podsticanje ekonosmkog razvoja, sigurnost penziopnera i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala.

- Naš cilj je ekonomija, što više poslova za mlade, podtsicanje preduzetničkog duha i privatnog sektora, drugi cilj je zaštita penzionera, jer nećemo dozvoliti da to bilo ko ugrozi, što sam rekao i čelnicima MMF-a. Treći cilj je nastavak borbe protiv korupcije i kriminala -  poručio je Vučić članovima Glavnog odbora stranke.

Odbor Srpska Napredna Stranka (3)

Istakavši da je ubrzanje sveukupnih reformi a pre svega ekonomskih glavni prioritet, Vučić je rekao da narod očekuje ozbiljne rezultate na polju ekonomije.

- Pitaju se kako to mi pravimo aranžamane. Pre nekoliko godina postigli su ugovor s Fijatom ali taj ugovor niko nije video. Ja sam video, ali to je službena tajna pa ne mogu da kažem šta je u njemu. Mi ćemo naš ugovor s Etihadom pokazati pre kraja kampanje", rekao je Vučić.

Naveo je da je u januaru 2014. u odnosu na januar prošle godine 65 odsto povećan broj putnika i upitao:"Mali li je to rezultat?".

On je rekao da za sada nije doneta odluka o koalicionim partnerima već će ta odluka biti doneta po završetku izbora.

- Posmatramo kako unutrašnji problemi narušavaju našu sposobnost da sprovodim reforme, neki bi čak i da uspore borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala iako se na tom polju postiže značajni napredak - rekao je on.

Svrha izbora jeste da narod poveri mandat vladi koja će brzo postići rezultate i koja će građanima Srbije i Srbiji omugućiti drugačiju budućnost sa stvarnim, boljim i višim mogućnostima.

- Tražimo podršku naroda za našu politiku, a posle izbora ćemo videti kakav će biti raspored snaga. Moj predlog će biti da ne formiramo sami vladu, već da pozovemo što više dobrih i sturčnih ljudi kao što je Lazar Krstić, kao i iz drzguih stranaka koji i,maju viziju normalne i pristojne Srbije - rekao je Vučić.

Dodao je da cilj stranke ostaje "normalna i pristojna Srbija", ali da to ovog puta neće biti njihov slogan već će postojati kombinacija slogana.

Ocenivši da neki žele da unište sve dobro, svaku nadu u Srbiji, Vučić je rekao da SNS to ne sme i neće da dozvoli.

- Mrzim Aleksandra Vučića, to im je program i nemaju ništa drugo da kažu. Kako to drugačije nazvati za one koji su dete nazvali degenerikom, pa su se još žalili da to ne mogu svi da vide. Evo, ja sam okačio na svoj Fejsbuk profil da svi vide - komentarisao je Vučić navode na društvenim mrežama povodom satiričnog klipa o njegovom učešću u spasavanju zavejanih kod Feketića.

Naš posao je da brinemo o građanima Srbije, a oni sami o sebi najbolje govore, zaključio je Vučić.

Kako je za Telegraf.rs potvrdila potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović naprednjaci bi na današnjoj sednici GO trebali da verifikuju poslaničku listu.

- SNS će na današnjem glavnom odboru verifikovati poslaničku listu kandidata na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima – rekla je potpredsednbica SNS Zorana Mihajlović.

Mihajlović je na pitanje da li će danas biti zaokružen spisak stranaka sa kojima će naprednjaci izaći na predstojeće izbore rekla da će i to biti tema, ali da misli da neće biti konačne odluke o tome.

Upitana da li će se doneti odluka i kandidatu za gradonačelnika Beograda Mihajlović je ponovila stav SNS da naprednjaci žele da Beogradom upravlja tim, a ne jedan čovek.

Podsetimo SNS je predao svoju izbornu listu za beogradske izbore na čelu sa Zoranom Mihajlović i predstavnicima SDPS, SPO, Nove Srbije i Pokreta socijalista.

(D. Z.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    3. februar 2014 | 19:10

    Srbija koju ti pravis moci ce se obici gradskim prevozom za pola dana!

  • S

    3. februar 2014 | 18:58

    Vučko kad završiš sa kriminalom i korupcijom pogledaj malo sirotinju koja jedva sastavlja kraj sa krajem. Odgovori ti meni koliko je potrebno za četvoro članu porodicu i dal može da živi sa 200€ mesečno.?

  • Vrac

    3. februar 2014 | 18:46

    Nesto nisam primetila da zivim u normalnoj drzavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA