Ljajić: Radna grupa od ponedeljka počinje sa izradom Zakona o radu

 
  • 1

Potpredsednik Vlade najavio je početak novog socijalnog dijaloga, koji će rezultirati donošenjem Zakona o radu

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, izjavio je danas da je formirana Radna grupa koja će od ponedeljka početi da radi na izradi zakona o radu i ocenio da je današnji sastanak sa sindikatima i Unijom poslodavaca početak novog socijalnog dijaloga.

Ljajić je na konferenciji za novinare posle sastanka koji su on i prvi potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, imali sa predsednicima Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost" saopštio i da je namera da se zakon usvoji do 30. juna ove godine.

On je rekao da će se ta Radna grupa, koja je danas formirana, od ponedeljka baviti definisanjem da li je potrebno da se donese potpuno novi zakon o radu ili da se radi na izmenama postojećeg i dodao da je utvrđen plan daljih aktivnosti.

- Cilj nam je da do1. maja bude izrađen nacrt zakona, a da do 30. maja bude sprovedena javna rasprava kako bi do 30. juna zakon bio usvojen, rekao je Ljajić.

On je precizirao da je na današnjem sastanku dogovoreno da se isti sastav ubuduće sastaje jednom u 15 dana kako bi se pratila dinamika rada na zakonu.

Ljajić je poručio da je ovo početak novog socijalnog dijaloga koji će, kako se nada, rezultirati donošenjem zakona koji će imati veliku podršku i naglasio da nema stabilnosti bez dogovora svih društvenih faktora, a to su i sindikati i poslodavci.

Predsednici Saveza samostalnih sindikata Srbije (ŠŠ) i UGS "Nezavisnost" Ljubisav Orbović i Branislav Čanak kao i predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković danas su razgovarali sa Vučićem i Ljajićem .

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA