Mihajlović: Izbori ne zaustavljaju rad Vlade Srbije

 
  • 5

- Ništa nije zaustavljeno, ništa ne prestaje, od pregovora sa EU do svega onoga što radimo u tehnickom mandatu dok se ne bude formirala nova vlada - kaže ministarka energetike

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da se time što vlada od danas radi u tehničkom mandatu ne zaustavljaju redovne aktivnosti.

- Mi sve radimo. Ništa nije zaustavljeno, ništa ne prestaje, od pregovora sa EU do svega onoga što radimo u tehnickom mandatu dok se ne bude formirala nova vlada. Ja se iskreno nadam da će to biti vrlo brzo - rekla je ona novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Ministarka koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) rekla je i da je izvesno da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani 16. marta, istovremeno sa lokalnim izborima u Beogradu.

Mihajovićeva je rekla i da na današnjoj sednici Vlade Srbije nije bilo reči o hapšenju lidera Gradjanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

Vlada Srbije predložila je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da raspusti parlament i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Nikolić će najverovatnije sutra u podne potpisati ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije, čime se stiču uslovi da vanredni parlamentarni izbori budu održani 16. marta, zajedno s lokalnim izborima u Beogradu, Negotinu i Pećincima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA