IDEMO NA BIRALIŠTA 16. MARTA: Vučić sutra odlučuje, SNS za vanredne izbore!

 
  • 16

Lider naprednjaka na korak je od odluke da se ide na parlamentarne izbore, a potpredsednica SNS Zorana Mihajlović poručuje da "Srbija nema više vremena da odugovlači ili ne ide dovoljno brzo napred"

SRBI ĆE 16. MARTA GLASATI ZA NOVI PARLAMENT I VLADU! Lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najverovatnije će podržati inicijativu svojih kolega i potpredsednika stranke da se pored beogradskih ide i na parlamentarne izbore, saznaje Telegraf.rs!

Aleksandar Vučić, nakon što je saslušao sve sugestije i preporuke, obavio je ekonsultacije s političkim partnerima i najbližim saradnicima i odmerio sve argumente za i protiv izbora. Kako saznajemo, on je na korak od odluke da Srbija izađe na birališta, a takvu odluku, kao što je Telegraf.rs već pisao, doneće sutra na vanrednoj izbornoj skupštini stranke u Sava centru.

- Vučić još uvek nije konačno prelomio, ali je najbliži odluci da prihvati argumente koji mu govore da su izbori u Srbiji najbolja opcija i da 16. marta glasamo i za nov saziv Skupštine Srbije - kaže naš izvor iz vrha SNS.

Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže za Telegraf da su izbori najbolje rešenje za Srbiju u ovom trenutku.

- Izbori su potrebni Srbiji. Oni bi ubrzali reforme i nastavila bi se beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala. Nema Srbija više vremena da odugovlači ili ne ide dovoljno brzo napred - poručuje ona.

Ukoliko "presuda“ Aleksandra Vučića bude, a najverovatnije će biti, da Srbija ide i na vanrene parlamentarne izbore, Vlada će u ponedeljak usvojiti obrazložen predlog za raspuštanje parlamenta i odmah ga proslediti predsedniku republike Tomislavu Nikoliću.

U tom slučaju on ima rok do 29. januara da raspiše izbore koji bi bili održani istovremeno s beogradskim, uz najkraću predizbornu kampanju od 45 dana u čitavoj republici i rokom od mesec dana za formiranje nove Vlade Srbije, saznaje naš portal.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić kaže da je njegov stav da treba raspisati vanredne parlamentarne izbore, jer je "očigledno da se mnogo toga u Srbiji i njenom političkom životu promenilo u poslednju godinu i po, dve".

- Novi izbori treba samo da doprinesu tome da neka buduća Vlada Srbije radi u mirnijoj atmosferi, s mnogo više stabilnosti u parlamentu - poručuje Nikolić.

Da ništa nije prepušteno slučaju, postoji i rezervna, ali manje verovatna opcija, koja podrazumeva da se lider naprednjaka, uprkos pritiscima stranačke baze, odluči za opstanak Vlade. U tom slučaju, neophodna će opet biti brza rekonstrukcija ministarskog kabineta.

(D. Zlojutro)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zullu

    24. januar 2014 | 18:12

    Stoka, eto, umesto da radi hoce da gostuje po televizijama, da drzi demagoske govore.To su nasi politicari...

  • Milos

    24. januar 2014 | 18:18

    Da teramo nazadnjake pre donosenja robovlasnickog zakona o radu.

  • bojan

    24. januar 2014 | 18:43

    Vala dosadili su i bogu i narodu sa izborima, doživeće debakl totalni zajedno sa ovom plavom gospodjom i keramicarem iz Krusevca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA