KUKAN: Ne pristajte na sve u pregovorima s EU

 
  • 8

Slovački poslanik Evropskog parlamenta smatra da će Srbija postati članica EU kada za to bude spremna i kada EU bude spremna za nju.

Slovački poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan, govoreći o iskustvima svoje zemlje prilikom ulaska u Evropsku uniju, istakao je da je "najvažnije pripremiti državu za članstvo, dok je manje važno da li je to za pet ili sedam godina" i poručio srpskom narodu da ne pristaje na sve predloge koje će dobiti od Evropske komisije.

Kukan koji je bio šef slovačke diplomatije u vreme preogovora i učlanjenja Slovačke u EU, rekao je u intervjuu "Politici" da je kao ministar prošao kroz sve faze pregovora o članstvu i da je za Slovačku najteže bilo pregovaračko poglavlje o zaštiti životne sredine, jer je u toj oblasti u njegovoj zemlji bilo katastrofalno stanje.

On je rekao da mu se sviđa entuzijazam srpskih političara koji su pritom i realni, ali da će Srbija postati članica EU kada za to bude spremna i kada EU bude spremna za nju.

Kukan je poručio srpskom narodu da ne pristaje na sve predloge koje će dobiti od Evropske komisije.

- Razmislite o njima, definišite sopstvene interese i borite se za njih. Ovi pregovori nisu nešto gde profesor u školi podučava đake koji moraju da ga slušaju. Ali, morate biti stoprocentno sigurni da ono što tražite zaista i zaslužujete. To je veoma važno - rekao je Kukan i savetuje srpske vlasti da što jasnije u pregovorima definišu interese Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    23. januar 2014 | 09:00

    Pametan covek a ne ko vecina nasih politicara da bi Srbija usla u EU i da bi oni sebi vise strpali u dzep prodali bi i sopstvenu majku a kamoli nas gradjane..

  • Mik

    23. januar 2014 | 09:25

    Odavno nisam čuo nešto pametnije. Gde bi nama bio kraj da imamo ovakve političare.

  • Camil Sose

    23. januar 2014 | 10:37

    Covjek je skolovan ane kao Dacic I Vucic. EU nije ni izgovorila uslove oni su vec pristali.Za sve treba iskustvo I skola koju njih dvojica nemaju I ako imaju kupili su je u ljiepim vremenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA