Vučić: Sledeći koraci otvaranje poglavlja i podizanje ekonomije!

 
  • 5

- Ono što ljude u Srbiji zanima jeste ekonomija i mi ćemo se baviti ekonomijom i napretkom Srbije, zaposljavanjem i radnim mestima i svu energiju ćemo usmeriti na to - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi naredni koraci Srbije na polju evropskih integracija biće pripreme za otvaranje Poglavlja 23 i 24 i skrining, ali sva naša pažnja biće usmerena na ekonomski napredak zemlje, poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Srbija i formalno otvorila pristupne pregovore sa EU.

- Ono što ljude u Srbiji zanima jeste ekonomija i mi ćemo se baviti ekonomijom i napretkom Srbije, zaposljavanjem i radnim mestima i svu energiju ćemo usmeriti na to - rekao je Vučić u izjavi za Tanjug.

Govoreći o tome šta za njega lično znači današnji dan i međuvladina konferencija Srbija-EU, Vučić je rekao da je to "jedno dobro prolazno vreme" na putu kojim je Srbija krenula i koje potvrđuje da ne napredujemo loše.

- Ali nadam se da možemo brže i bolje - istakao je on.

Prema njegovim rečima, ovo je dobar dan za Srbiju i naš narod. Podsetivši da je sve što je u prethodnom periodu rađeno zahtevalo velike napore i podrazumevalo teškoće, Vučić je dodao da je danas na međuvladinoj konferenciji bilo svečano, a da se o Srbiji govorilo drugačijim jezikom.

- Srbiju posmatraju kao pouzdanog i dobrog partnera a mi iz toga treba da izvučemo korist za naš narod - da ljudi žive bolje, da imaju bolje škole, bolnice, više kompjutera, da menjamo sebe, budemo marljiviji - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djetic

    21. januar 2014 | 16:15

    Samo nesto pricas i obecavas,a drzava nam postaje sve veca banana i zemlja gde ako imas novca i ubijes coveka nisi kriv...

  • Bojan

    21. januar 2014 | 17:37

    Znači još krediti ili prodaja zemlje?

  • Т.М.

    21. januar 2014 | 16:18

    Боже помози.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA