U Skupštini Srbije obeležen 22. rođendan Republike Srpske (FOTO)

 
  • 22

- Veza Srbije i Republike Srpske za nas je strateška i ona nije samo politička, ekonomska i politička već životna i ljudska - kaže predsednik parlamenta RS

Susretom predsednika skupština Srbije i Republike Srpske Nebojše Stefanovića i Igora Radojčića, članova odbora za kulturu, obrazovanje i nauku oba parlamenta, kao i koncertom Banjalučke filharmonije, hora "Obilić" i AKUD “Branko Krsmanović” , danas je u Domu Narodne skupštine obeležen Dan Republike Srpske.

Orkestar Banjalučke filharmonije i hor "Obilić" i AKUD “Branko Krsmanović” održali su jednosatni koncert u centralnom holu Doma Narodne skupštine, a izveli su, između ostalog, “Slovenski mars”, “Tamo daleko”, “Marš na Drinu”.

Prethodno su se zvanicama obratili predsednici dva parlamenta koji su poručili da su odnosi Srbije i RS na visokom nivou, ali da uvek ima mesta njihovo poboljšanje.

Stefanović je u obraćanju poručio da Beograd i Banjaluka treba da očuvaju mostove saradnje koje su vremenom gradili i podsetio na reči Ive Andrića da je “mostove mudrije koristiti nego zaoblaziti”.

Predsednik Skupštine Srbije je svim građanima RS čestitao Dan Republike, 9. januar, i naglasio da je koncert koji je Beogradu darovala Banjalučka filharmonija sa horom “Oblić”dokaz da su neke vrednosti izvan vremena i trenutnih interesa.

Predsednik parlamenta RS Igor Radojčić rekao je da RS traje 22 godine jer je to volja građana, overena međunarodnim Dejtonskim sporazumom.

- Veza Srbije i Republike Srpske za nas je strateška i ona nije samo politička, ekonomska i politička već životna i ljudska - rekao je on.

Obeležavanju Dana Republike Srpske prisustovao je i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    11. januar 2014 | 15:01

    ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА. ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКАЖИВЕЛА РЕПУБЛИКАСРПСКА ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА

  • dr.dare

    11. januar 2014 | 15:29

    Ibro brate. Kad vidim ko Vam je "majka srebrenice", ne treba Vam veci genocid.

  • anti antifa

    11. januar 2014 | 17:22

    Tzv.bošnjaci,šiptari,pokatoličeni i cigani na ovim proetorima ne pripadaju kulturološki,civilozacijski i rasno-biološki tj.ne pripadaju evropskoj grupi naroda.Samo su tri naroda na Balkanu državotvorna Srbi,Grci i Bugari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA