Dačić: Srbiji potreban ekonomski razvoj, stabilnost i mir!

 
  • 8

- Mi želimo da se Srbija razvija, da Srbija svake godine bude sve jača, želimo da bude poštovana - kaže premijer Srbije

Premijer Ivica Dačić poručio je danas, povodom Božića da su Srbiji potrebni mir, stabilnost i ekonomski razvoj i pozvao sve da rade na ostvarenju tih ciljeva koji su i ciljevi državnog vrha.

Dačić je istakao da je božićna poruka, koja uveka propagira mir, i osnovna poruka državnog vrha Srbije.

- Mi želimo da se Srbija razvija, da Srbija svake godine bude sve jača, želimo da bude poštovana - rekao je premijer, koji je prisustvovao božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Prema njegovim rečima, da bi ona bila više poštovana u svetu građani Srbije moraju mnogo više da veruju u sebe i mnogo više da poštuju sebe.

- Zato je veoma važno da je državno rukovodstvo danas prisutno ne samo ovde (u Sabornoj crkvi) nego i na Kosovu i Metohiji - rekao je Dačić.

On je dodao i da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić danas u Gračanici istakavši i da ćemo "biti svuda tamo gde je naš narod''. Dačić je najavio i da će 9. januara boraviti u Republici Srpskoj, povodom obeležavanja dana i slave RS.

On je rekao i da u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića "treba svi zajedno da iskoristimo kao jednu vrstu poziva na sabornost - na ono što je inače uvek falilo svim Srbima - da bude malo više sloge i jedinstva oko nekih najvažnijih pitanja".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Toni Parsons gost Sajma knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • com svi vi odete sa vlasti...

    7. januar 2014 | 12:55

    ... I ovaj narod bude poceo da misli svojom glavom Srbiji ce biti bolje! Kako sada stvari stoje to praktiicno znaci Nikad!

  • idemo na skijanje

    7. januar 2014 | 13:02

    SVASTA!!! A ja mislio da ne treba da se razvijamo , da treba da budemo sve slabiji ,da nas niko ne postuje , da bude sto manje posla da bydemo siromasniji itd.bas si me iznenadio!!!

  • Robespjer

    7. januar 2014 | 19:46

    Dokle ćeš Dačiću da pričaš jedno, radiš drugo, a misliš treće? Prestani više sa demagogijom, povuci se kad već ne radiš u interesu gradjana Republike Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA