KIM: Problemi oko sednica i zakletve

 
  • 2

Prema zakonu, inauguracija predsednika i skupština opština treba da se obavi do 10. januara, međutim, Ministarstvo lokalne samouprave još nije dobilo jasne signale kada će se održati konstitutivne sednice skupština u četiri opštine na severu, u kojima Srbi imaju većinu

Predstavnici vlasti na Kosovu i predstavnici Srba na severu nisu uspeli da se usaglase oko načina održavanja konstitutivnih sednica i polaganja zakletve.

Radio Kosova javlja da dok kosovske vlasti i Evropska unija insistiraju da se to obavi u skladu sa zakonima i ustavnim poretkom Kosova, srpske vlasti zahtevaju inauguraciju koja će imati neutralan odnos prema statusu Kosova.

Prema zakonu, inauguracija predsednika i skupština opština treba da se obavi do 10. januara, međutim Ministarstvo lokalne samouprave još nije dobilo jasne signale kada će se održati konstitutivne sednice skupština u četiri opština na severu, u kojima Srbi imaju većinu.

To ministarstvo je tokom decembra zatražilo da se konstitutivne sednice odlože sa obrazloženjem da nisu izvršene sve potrebne pripreme za njihovo uspešno održavanje.

Generalni sekretar Ministarstva lokalne samouprave Besnik Osmani kazao je da sada nisu dobili konkretan odgovor od predstavnika Srba sa severa Kosova.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frigo

    4. januar 2014 | 05:06

    A STA STE MISLILI DA MOZDA NECETE INAUGURISANJE PO ZAKONIMA SRBIJE LUDI NARODE SRPSKI.E PA MALO SUTRA BICE PO ZAKONU (K O S O V A ) PA ONI U DRZAVI ( KOSOVA ) I ZIVE AKO SE NE VARSN.A KOME SMETAJU ZAKONI DRZAVD ( K O S O V A ) NEKA SE NOSI GDE GOD GA JE VOLJA.

  • Bec

    4. januar 2014 | 11:05

    Trazili ste gledajte..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA