Čanak: Vučić ima najveću političku težinu u Srbiji

 
  • 9

- LSV misle da su demokrate banditi i lopovi, a Vučić je čudo od čoveka, danju radi, noću leti, to nisu moje reči - rekao je lider LSV-a

Lider LSV Nenad Čanak objasio je gostujući u Kažiprstu B92 zašto smatra da je lider SNS-a Aleksandar Vučić čovek od reči, kao i zašto njegova stranka ne podržava novu vladu ali i kako niko nema apriori podršku LSV.

- To sa Vučićem nije nikakva saradnja, već slučaj načelnika. Vučić i ja smo se složili da Novi Sad mora dobiti načelnika policije - kaže Čanak i dodaje: "Rekao je da će biti načelnik policije pa se desio, a prethodno su četiri godine govorili to pa se nije desilo. Zato sam rekao da je Vučić čovek koji drži reč".

Čanak je, takođe, istakao da nije imao kome drugom da se obrati po tom pitanju, konstatujući da je nedopustivo je da se pitanje bezbednosti grada rešava privatim razgovorom, ali da je on to uradio jer, kako kaže, "nije moglo drugačije".

- Vučić drži moć u rukama...pa kome da se obratim?! - zapitao se Čanak, ističući da je Dačiću koji je bio ministar u vladi koju je njegova stranka podržavala , takođe govorio o tome, ali da se ništa nije "pomerilo ni milimetar".

Čanak je naveo i činjenicu da je Vučić osoba koja ima "najaveću političku težinu u zemlji, bez obzira na diskutabilnu prošlost Srpske napredne stranke, odgovorivši tako na pitanje zašto se baš njemu obratio, a ne premijeru države Ivici Dačiću.

Govoreći o koalicionim partenirma i odnosu sa SNS, lider LSV ističe da prema ovoj vladi nema nikakav odnos, kao i da niko više nema podršku LSV, barem ne apriori.

Čanak je objasnio i da sa Demokratskom strankom sa kojom je Liga socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj vlasti, sarađuje, kako navodi, isključivo na osnovu projekata, kao i da "nema više nikakvih koalicionih i strateških partnerstava".

- Nemam nameru da budem postfestum saučesnik u bilo kakvom kriminalu - poručuje Čanak i dodaje: "Ili će naši partneri biti iskreni prema nama ili ne mogu da računaju ni na kakvu saradnju".

Na pitanje da li bi se bolje razumeo sa SNS nego sa DS i Bojanom Pajtićem, Čanak je kazao da "ne zna da li bi se razumeo sa SNS, jer se sa njima nikada nije ni razumeo".

- LSV misle da su demokrate banditi i lopovi, a Vučić je čudo od čoveka, danju radi, noću leti, to nisu moje reči - bio je ironičan Čanak kada je govorio o saradnji sa SNS I DS.

Ono što, pak, zamera demokratama, je da nisu posedovale energiju za evropski put Srbije. "Evropski put je moguć samo uz energiju, tu energiju nije imao DS i Boris Tadić i svi ljudi u koje smo verovali".

Čanak kaže da je ono što interesuje njega i njegovu stranku da li može da se promeni izborni sistem i da li može da se uradi nešto na bezbednosti građana.

- Neka objasni Koštunica zbog čega je predao ovu zemlju Rusima da bude gubernija". Zašto su prirodna bogatsva dovedena u poziciju da se raubuju od strane Rusa i njihovih firmi - zapitao se Čanak.

(Telegraf.rs / Izvor: B92

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    3. decembar 2013 | 11:17

    Ja mislim da si ti tezi od njega, bar mi se tako cini ovako odoka...

  • Mile

    3. decembar 2013 | 11:47

    Čanak je obična ulizica,ko god je na vlasti on mu se dodvorava,ne treba zaboraviti njegov separatizam,vojvdina vojvodjanima itd...

  • Jogogo

    3. decembar 2013 | 12:39

    Oprostite Čanče ali mi se čini kao da vam vire noge iz donjeg dela leđa gdina Vučića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA