Drašković: Podzemna DB i njene filijale "pucaju" u SPO i "Preokret"

 
  • 0

Nadam se da će "Preokret" ostvariti značajan izborni rezultat i da će proevropske snage u zbiru ostvariti većinu, kaže lider SPO

Lider SPO Vuk Drašković smatra da je Evropska unija jedini spas za srpsku poljoprivredu, a one koji zagovaraju alternativna rešenja naziva evrofobima, koji kriju od građana Srbije podatke o izvozu i kreditima.

- EU je jedini spas za srpsku klonulu privredu, pre svega za poljoprivredu. EU je i jedinstveno tržište radne snage svih profila, što je dodatna šansa za desetine hiljada mladih u Srbiji - tvrdi Drašković u razgovoru za "Blic". On dodaje da EU ima alternativu, ali da oni koji je zagovaraju treba da daju javnosti tačne podatke.

- Ti evrofobi kriju od građana da je danas izvoz Srbije u Crnu Goru veći od izvoza u Rusiju, da je izvoz na Kosovo 150 puta veći od izvoza u Kinu, a u Hrvatsku je naš izvoz deset puta veći od izvoza u Indiju, Azerbejdžan i Brazil zajedno. Kriju i to da su ruski i kineski krediti tri puta skuplji od evropskih, a iz tih zemalja ne dobijamo ni donacije - kaže lider SPO.

On smatra da je koalicija DS-SNS neprirodna i nemoguća, ali da je Srbija ipak "zemlja čuda".

- Nadam se da će "Preokret" ostvariti značajan izborni rezultat i da će proevropske snage u zbiru ostvariti većinu. Time bi pale u vodu i sve kombinacije o savezu Evrope i antievrope, a "Preokret" bi Srbiju snažno gurao u korenite promene, na koje čekamo još od 5. oktobra 2000. godine - kaže Drašković.

On tvrdi da njegovu partiju DS nije dovoljno uvažavao.

- Da su nas uvažavali kao strateškog i koalicionog partnera, kosovskih i drugih barikada prema Evropi ne bi ni bilo i još bismo u decembru dobili status kandidata i datum za početak pregovora o članstvu u EU - smatra Drašković. On dodaje da su kretanje ka EU zakočili i oni koji se plaše evropeizacije zemlje i otvaranja tajnih dosijea.

- Podzemna DB i njene filijale u BIA, pravosuđu, u medijima, u parlamentu, u strankama zakočile su naše kretanje ka Evropi. Oni "pucaju" u Srpski pokret obnove i "Preokret".

(Izvor: "Blic")

 

 

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA