Mihajlović: Između Koštunice i Čede biram Đinđića!

 
  • 7

- Ja svakako čekam nove izbore, da SNS dođe u još bolju poziciju nego što je danas. Ne krijem - uvek sam želela te izbore. Želim ih i danas - kaže ministarka energetike

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je u intervjuu za "Nedeljnik" da je garant izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, odbacujući optužbe da radi protiv Rusije i gasnog sporazuma s Moskvom.

- Ja sam za Južni tok, jer Srbiji daje gasnu stabilnost. Dok god sam ministar energetike, ja sam garant izgradnje Južnog toka kroz Srbiju - rekla je Mihajlovićeva na pitanje "Nedeljnika" da li bi posle svih optužbi da sabotira taj sporazum potpisala da je garant izgradnje Južnog toka.

Mihajlovićeva je pred put u Moskvu naglasila da su ona i Ministarstvo energetike za godinu dana uradili više za Južni tok nego bilo koje prošlo ministarstvo ili vlada.

- Poslovanje Srbijagasa, nažalost, nije u interesu Srbije već duže vreme. I to preduzeće opterećuje svakog građanina. I da bude potpuno jasno, uopšte ne govorim o Jugorosgasu kao posredniku, nego je problem što imamo još jednu posredničku kompaniju RST koja nabavlja gas po veoma niskim cenama, stacionirana je u samom Srbijagasu, a prodaje gas najvećim potrošačima Srbijagasa - kaže ona.

Na opasku "Nedeljnika" da se stiče utisak da jedva čeka nove izbore da SPS vidi leđa i tako se bezbolno otarasi i premijera Dačića, s kojim je ranije bila u sukobu, Mihajlovićeva je poručila:

- Ja svakako čekam nove izbore, da SNS dođe u još bolju poziciju nego što je danas. Ne postoji član, pogotovo iz vrha SNS koji će reći: "Nama odgovora ovakvo stanje". Pogotovo kad znate kojom brzinom možete da uradite neke stvari, a vidite kako se danas zbog koalicionih dogovora sporo rešavaju. Onda ne možete da ne poželite što pre izbore. Ne krijem - uvek sam želela te izbore. Želim ih i danas - objasnila je ona.

Potpredsednica SNS veruje da će ta stranka buduću vladu napraviti samo sa manjinskim strankama i da im neće biti potrebni ni Dačić, ni Dinkić, ni Đilas, ni Čeda.

- Verujem da će Vladu praviti samo s manjinama, jer ovo što je uradio SNS u poslednjih godinu dana, u teškoj ekonomskoj situaciji, zemlji punoj problema, uz teške odluke koje donosimo... a imamo rast rejtinga i pre svega ogromno poverenje građana u predsednika naše stranke, čoveka koji je postavio nove standarde u politici i hvala mu zbog toga. Kad bi svi radili kao moj predsednik, Srbija bi bila najrazvijenija u regionu - dodala je Mihajlović.

Ona je za "Nedeljnik" rekla i da joj ne smetaju opaske političkih protivnika da je portparol Aleksandra Vučića.

- Meni to ne samo da ne smeta, nego čak, naprotiv, može samo da mi prija. Kako da vam ne prija da budete portparol čoveka koji nije samo najpopularniji, nego je najvredniji u državi? Verujem u ono što Vučić radi - rekla je Mihajlovićeva i zaključila da se najviše plaši onih koji misle loše Vučiću.

Ministarka energetike je u intervjuu za "Nedeljnik" još govorila i o predsednicima Nikoliću i Putinu, o svojim greškama i političkim idolima i o tome da između Vojislava Koštunice i Čedomira Jovanovića bira Zorana Đinđića.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada7

    13. novembar 2013 | 15:09

    Odavno nisam videla osobu koja na svako pitanje moze da da odgovor a da apsolutno nista konkretno ne kaze, "okruglo pa na cose". Jedno prica,drugo misli ,a trece radi.

  • Prle

    13. novembar 2013 | 16:05

    A sta je to uradio Sns za godinu dana vlade Boga ti?

  • najbolji primer kakva je kao covek

    13. novembar 2013 | 15:43

    Uzimajuci kao izbor mrtvog coveka da bi napravila "politicki pojen". Ti zapravo svakom svojom izjavom pokazujes koliko si g....a!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA