Pantić: Kratak rok za ponavljanje izbora!

 
  • 0

- Bilo bi dobro da međunarodna zajednica još jednom razmisli o odlaganju termina za održavanje izbora, jer je 17. novembar prekratak rok - kaže kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa liste "Srpska"

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa liste "Srpska" Krstimir Pantić izjavio je da je odluka da se ponovljeni izbori u Kosovskoj Mitrovici održe 17. novembra "za žaljenje", jer je u narednih desetak dana nemoguće sprovesti adekvatne pripreme za održavanje novog kruga izbora.

- Bilo bi dobro da međunarodna zajednica još jednom razmisli o odlaganju termina za održavanje izbora, jer je 17. novembar prekratak rok, kako bi se građanima, koji su uplašeni, na adekvatan način objasnila nužnost izlaska na birališta - ocenio je Pantić.

On je izrazio bojazan da se građani Kosovske Mitrovice neće osloboditi straha od prošle nedelje "kada su doživeli neviđene pretnje naročito 3. novembra kada se glasalo u Mitrovici i kada smo bili svedoci incidenata na biračkim mestima i ispred birališta".

- Bojim se da je birokratiji u Briselu mnogo važnije da na vreme odu na Božićne i Novogodišnje praznike nego regularnost izbora i bezbednost građana na Kosovu i Metohiji - rekao je Pantić, koji je izrazio zabrinutost da bi se i 17. novembra mogao ponoviti isti scenario kao i 3. novembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA