SAKS: Uživao sam u razgovoru sa Vučićem

 
  • 2

- Pričali smo uopšteno o ekonomskoj situaciji u zemlji i u tom pogledu imali smo dobru razmenu ideja - kaže jedan od najboljih svetskih ekonomista i član borda CIRSD-a

Jedan od najboljih svetskih ekonomista Džefri Saks izjavio da je razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o ekonomskoj situaciji u Srbiji i da su istakli da je najveći problem nezaposlenost mladih.

Na pitanje da li je prvi potpredsednik Vlade na jučerašnjem sastanku zatražio njegovo mišljenje o konkretnim pitanjima, Saks je rekao da su njih dvojica uopšteno razmenili mišljenje o ekonomskim prilikama u zemlji.

- Pričali smo uopšteno o ekonomskoj situaciji u zemlji i u tom pogledu imali smo dobru razmenu ideja - rekao je Saks novinarima posle konferencije za novinare povodom početka rada Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) čiji je osnivač bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

- Uživao sam u razgovoru sa Vučićem. Nadam se da je i on - rekao je Saks koji je član borda CIRSD.

Upitan koje poruke ima za ekonomske probleme Srbije, Saks je rekao da je najvažnije što pre rešiti problem visoke stope nezaposlenosti kod mladih.

- Podatak koji me najviše zabrinjava je visoka stopa nezaposlenosti kod mladih u Srbiji, jer smatram da su mladi budućnost svake ekonomije - rekao je Saks.

Govoreći o ekonomskim problemima Srbije, Saks je naglasio da je po njemu najvažniji prioritet da se "nađe posao mladima". "Moja osnovna poruka (Srbiji) je da budete fleksibilni i spremni na promene, dobre veštine i obrazovanje, jer su od velikog značaja", naveo je Saks još jednu poruku za srpske vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • патрик-звезда

    5. novembar 2013 | 22:16

    најзад србија има политичара који оставља добар утисак код страних дипломата,и на тај начин побољшава слику о србији,свака част

  • Sredoje

    5. novembar 2013 | 17:21

    Verujem da ce Vucic na sjajan nacin iskoristiti saradnju sa Saksom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA