Dačić, Vučić i Tači u sredu u Briselu?

 
  • 10

Cilj susreta premijera Kosova Hašima Tačija i premijera Srbije Ivice Dačića je procenjivanje izbora održanih u nedelju 3. novembra i pocetak aktivnosti za formiranje Zajednice srpkih opština

Kosovski premijer Hašim Tači i premijer Vlade Srbije Ivica Dačić sastaće se u sredu u Briselu i o tome ih je obevestila visoka predstavica EU za spoljne poslove Ketrin Ašton, piše Tribuna.

Na sastanak je, kako saznaje B92, pozvan i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Cilj susreta u okviru normalizacije odnosa je procenjivanje izbora održanih u nedelju 3. novembra i početak aktivnosti za formiranje Zajednice srpkih opština.

Diplomatski izvori su, kako se navodi, za Tribunu objasnili da je susret planiran pre nedelje, kada su na Kosovu održani lokalni izbori.

Problemi na glasačkim mestima na severu Mitrovice mogli bi odložiti proces osnivanja Zajednice srpskih opština. Susret premijera trebalo bi da vrati dijalog tamo gde je stao pre lokalnih izbora, navodi dnevnik "Tribuna".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne zaboravite nas!

    4. novembar 2013 | 21:10

    Zdravo ljudi, braco, pisem ovaj komentar kao ponosan goranac. Svaki dan citam srpsku stampu, i nigdje ne vidim rec o nama, no mi smo narod koji zeli ziveti u miru i ocuvati nasu kulturu, i ja mislim da je ti moguce s srbijom, kod nas srbija je zvana "Majka Srbija", odvedite nam u Srpskih opstina zajednica, Dacice, Vucice, spasite nas narod od siptarske asimilacije!

  • Datch

    4. novembar 2013 | 21:33

    Brate, Goranci nisu zaboravljeni. Vas narod se ne sme zavoraviti I Srbija mora da se zalozi za vas isto kao I za nas Srbe.

  • zika

    5. novembar 2013 | 00:30

    Vi goranci ste nista. Kad ste po Kosovu postanete veci albanci i od siptara, kad ste po srbiji, veci ste srbi od pravog srbina! Vi ste Igracka od naroda, onaj transformers:) narod bez identiteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA