Vulin: Bojkot izbora nije uspeo!

 
  • 4

- Prvo ćemo sačekati stav CIK-a i njihov predlog i u zavisnosti od toga ćemo se opredeliti - kaže ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da bojkot izbora nije uspeo, da će Srbi izaći sa svojim stavom za eventualno ponavljanje izbora posle stava Centralne izborne komisije u Prištini i naglasio da je Demokratska stranka Srbije jedina na svetu optužila Srbiju da stoji iza nemira.

- Prvo ćemo sačekati stav CIK-a i njihov predlog i u zavisnosti od toga ćemo se opredeliti - rekao je Vulin na pitanje da li će Srbija tražiti ponavljanje izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

On je rekao da OEBS ima pretežnu ulogu na Kosovu i da Beograd očekuje njihov stav, dodajući da su stalno s tom organizacijom u kontaktu.

Vulin je naveo da će državljani Srbije koji su izazivali nerede i sprečavali izbore odgovarati po zakonu čim se prikupi dovoljno dokaza.

Prema njegovim rečima, naši organi prikupljaju informacije o tome, uspešni su i epilog će biti u skladu sa zakonom i svako ko je došao u sukob sa zakonima će odgovarati.

Napominjući da bojkot nije uspeo, Vulin je rekao da su u Leposaviću i Zubinom Potoku do 17 sati izašlo preko 22 odsto glasača, a u Zvečanu više od 12 odsto.

Odbacujući tvrdnje zagovornika bojkota da je uspeo, on je ocenio da se Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu poistovetiti sa jednim biračkim mestom, pogotovo kad se zna šta se sve dešavalo.

Vulin je rekao da je neverovatno bilo videti toliko mržnje i nasilja prema svom narodu i da se nigde u svetu ne bi desilo da toliko puno ljudi u takvim uslovima izađe na izbore.

On je istakao da se prvi put od 1999. godine dogodilo da na severu KiM dođe do incidenta i da niko u svetu za to ne optuži Srbiju, a da je to učinila DSS koja je parlamentarna stranka.

Prema njegovim rečima, jedini funkcioner koji je imao hrabrosti da ukaže na propust međunarodne zajednice, kad je reč o bezbednosti na Kosovu i da ponudi pomoć za rešavanje, jeste prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

- Kamo sreće da je neko iz DSS za vreme martovskog pogroma imao hrabrosti da pozove međunarodnu zajednicu i da, dok su gorele crkve, manastiri i kuće, traže da zavedu red i preuzmu odgovornost na Kosovu i Metohiji, ako međunarodna zajednica to nije u stanju - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlovič

    4. novembar 2013 | 17:21

    Šta i ti lupaš , kako nije uspeo, pa očigledno je da nisu hteli da glasaju u ove četiri najveće opštine. Lažeš isto kao i Džaić sa pričom o skidanju dresova. Sve laž do laži. Kao da smo mi svi budale. Ali doći će račun na naplatu , polako.

  • deki smederevo

    4. novembar 2013 | 18:12

    PobedaDSS,Rusije i naroda .

  • Tošić

    4. novembar 2013 | 20:41

    DSS ima osnovni cilj da nas zavadi sa celim svetom i da pravda nikad ne proviri u sudove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA