Sva birališta na Kosovu zatvorena u 19 časova!

 
  • 0

- OEBS kao da tu nije bio, uplašili su se i brinuli za svoju bezbednost. Polupane su kutije, mi smo ljude povukle i traume koje su doživeli ostaće im u trajnom sećanju - kaže Oliver Ivanović

Posle incidenta koji se tokom popodneva dogodio na biračkim mestima u severnom delu Kosovske Mitrovice glasanje je prekinuto, a i na ostalom delu KiM je obustavljeno i glasačka mesta su zatvorena. Ovo je na vanrednoj konferenciji, večeras rekao kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice GI SDP Oliver Ivanović.

- Izbori večeras neće biti nastavljeni i ne znam kada će se to desiti jer je atmosfera , od samog početka nezdrava - rekao je Ivanović na KZN  i naglasio da "je pravo svakoga da aktivno radi na bojkotu izbora ali to ne podrazumeva da neistomišljenike zastrašuju i sprečavaju da se izjasne za drugu političku opciju".

Prema njegovim rečima akcija koja je izvedena u 16 i 45 bila je simultana i dobro izvedena akcija u OŠ Sveti Sava, a posle toga i u druge dve škole.

- Oebs kao da tu nije bio, uplašili su se i brinuli za svoju bezbednost. Polupane su kutije , mi smo ljude povukle i traume koje su doživeli ostaće im u trajnom sećanju - rekao je on i dodao da KPS nije dobro obavio svoj posao.

Ivanović je naglasio da država Srbija mora nešto da uradi, jer KPS i Euleks to ne mogu sami i da ljudi koji su stvorili čitavu klimu moraju da odgovaraju za tako nešto. Pozvao je građane  da ostanu mirni.

- Nadam se da će situacija brzo staviti pod kontrolu jer je to u ovom momentu najvažnije - rekao je on i kao važnim naglasio pokretanje istrage i to da se počinioci nasilja primereno kazne.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA