Guzenbauer: Borba protiv korupcije poboljšava imidž Srbije

 
  • 3

- Borba protiv korupcije ne bi trebalo da bude jednokratan posao za Vladu Srbije - kaže specijalni savetnik Vlade Srbije

Specijalni savetnik Vlade Srbije Alfred Guzenbauer izjavio da je glavni uslov za poboljšanje imidža Srbije stalna borba protiv korupcije.

Na Regionalnom investicionom samitu u Aranđelovcu, Guzenbauaer je rekao da je korupcija jedna od glavnih prepreka na putu Srbije u Evropsku uniju i investiranje. Kako je naveo bivši austrijski kancelar, ohrabruje to što je Vlada Srbije rešila da se izbori sa korupcijom.

Kao primer problema koje korupcija pravi u državi, Guzenbauer je naveo Rumuniju za koju je kazao da zbog izražene korupcije nije bila u stanju da iskoristi sredstva iz fondova Evropske unije koja su joj bila namenjena.

- Borba protiv korupcije ne bi trebalo da bude jednokratan posao za Vladu Srbije - ocenio je Guzenbauer.

Kako je naveo austrijski diplomata, suzbijanje korupcije nije samo pitanje politike već i postojanja nezavisnih javnih institucija sposobnih da sprovedu vladavinu prava.

Guzenbauer je rekao da ne postoji nijedan razlog zbog koga Srbija ne bi trebalo da postane druga Slovačka u smislu uspešnosti. I Srbija ima obučene radnike i male troškove proizvodnje, rekao je on.

Guzenbauer je ocenio da je na imidž Srbije pozitivno uticalo potpisivanje briselskog sporazuma s Prištinom.

- Briselski sporazum je već ogromno dostignuće koje pokazuje da je Srbija spremna da se uhvati u koštac sa svojim problemima - rekao je

savetnik Vlade Srbije.

Guzenbauer je rekao da je optimista po pitanju početka pristupnih pregovora Srbije s Evropskom unijom. Pristupne pregovore, kako je naveo, očekuje početkom godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kojot

    26. oktobar 2013 | 03:56

    Cudo da na guzonju vam nista ne pada napamet. Tako je to posto vecina srbijanskih cigana presla u izdajnike cetnike trebate postovat vase naredbodavce iz fashisticke nemacke EU, cetvrtog rajha nemaca i francuza germana

  • Kojot

    26. oktobar 2013 | 00:04

    Ovaj guzijo bauere po austriji sad da nadgleda srbijansku rasprodaju slavenske imovine, guzonja

  • Kojot

    27. oktobar 2013 | 01:04

    Jos nema drugih komentara na ovog guzonju? Zauzeti da se naguzite? Aaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA