Nikolić: Srbija ima podršku SB UN da se neće priznati nezavisnost Kosova!

 
  • 6

- U Srbiji su dobrodošli svi projekti Ujedinjenih nacija koji za cilj imaju unapređenje ekonomske saradnje i promociju ljudskih prava - kaže predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da Srbija u vezi Kosova i Metohije ima podršku Saveta bezbednosti u kom se neće priznati jednostrano proglašena nezavisnost južne srpske pokrajine.

- U Srbiji su dobrodošli svi projekti Ujedinjenih nacija koji za cilj imaju unapređenje ekonomske saradnje i promociju ljudskih prava. Naša zemlja je u potpunosti naklonjena Organizaciji Ujedinjenih nacija i smatramo da bi mnogo bolje bilo da su se neki naši unutrašnji problemi rešavali uz posredovanje Ujedinjenih nacija. U vezi pitanja Kosova i Metohije, Srbija ima podršku da se u Savetu bezbednosti neće priznati jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije i to je za nas od ogromnog značaja - rekao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić danas u Beogradu, tokom susreta sa gospođom Irenom Vojačkov Solorano, stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija za Srbiju i stalnom predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Gospođa Vojačkov Solorano uručila je predsedniku Nikoliću pismo kojim je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun ovlašćuje da u Srbiji obavlja dužnosti za potrebe Organizacije Ujedinjenih nacija.

Tom prilikom, gospođa Vojačkov Solorano rekla je da joj je želja da se tokom njenog boravka u Srbiji, kroz saradnju sa srpskim državnim organima, unapredi ekonomska situacija u našoj zemlji. Takođe, ona je pohvalila napore Vlade Republike Srbije da se eliminiše korupcija, istakavši da je borba protiv korupcije jedna od osnova svakog modernog društva.

(D. Z.)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • драган

    24. oktobar 2013 | 14:56

    Неће СБ признати КИМ,али сте га ви господо дефакто признали у Бриселу,зар мислите да су народне масе толико неписмене.

  • Sanel

    24. oktobar 2013 | 14:23

    Jel danas prvi april ovo je sigurno neka šala sve sami minusi

  • Kojot

    24. oktobar 2013 | 21:59

    Ma mnogo vrde njihova obecanja, hajde to vi samo zamagljujete narod dok ne predate sve americkom poltronu EU pa nestanete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA