NIKOLIĆ: Dok sam živ neće biti sukoba Vučića i mene

 
  • 9

- Imam dva biološka sina i jednog političkog sina - Aleksandar Vučić. Nikad, dok sam živ neće biti sukoba, a može uvek da mi kaže sve što misli i ja njemu, takođe - kaže predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije i da nikad neće biti u sukobu sa prvim potpredsednikom Vlade i predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem, kao i da očekuje dalji rast SNS.

- Imam dva biološka sina i jednog političkog sina - Aleksandar Vučić. Nikad, dok sam živ neće biti sukoba, a može uvek da mi kaže sve što misli i ja njemu, takođe - rekao je Nikolić gostujući sinoć na RTS-u.

Upitan da li ima sukoba u SNS, Nikolić je rekao da se "nešto kuva između drugih stranaka, a da bi opravdanje našli za to ako bi postojao sukob između Vučića i Nikolića".

Nikolić je rekao da je Vladimir Cvijan uradio nešto što on kao predsednik stranke ne bi dozvolio, a to je da je izneo svoje nezadovoljstvo strankom javno, pre nego što je upoznao SNS sa svojim stavom.

Nikolić je rekao da je njegov stariji sin Radomir, koji je predsednik Izvršnog odbora SNS-a, na pitanje da li u SNS-u ima sukoba između kadrova Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića najbolje odgovorio: ''Dobro je da sam ja tu, Tomislavu Nikoliću sam sin, Aleksandru Vučiću sam predsednik IO".

Nikolić je rekao da SNS, stranka koju je osnovao i koju je pre 500 dana, kada je zamrzao svoj status nazvao "detetom", još raste, da još nije dostigla svoj vrh i da je ponosan na stranku "u kojoj mu je srce".

- Ne činim ništa sa svoje funkcije da stranka bude uspešnija, ali nemojte da ocekujete ni da je sprečavam da ide dalje - rekao je Nikolić i dodao da je na njegovoj ideji, koju je sproveo u SNS, okupila građane i da tu ideju sad nosi i Vučić.

Predsednik je rekao i da ga ne treba pitati ko mu je bliži, Vučić ili premijer Ivica Dačić, čije pristupe je ocenio kao "dve različite škole", a da on smatra da narodu treba odgovorno reći kakva je situacija, da ga ne treba ni plašiti ni razaoružati da misli da je sve u redu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA