VUČIĆ: DS otvoreno podržao Miškovića

 
  • 18

- Drago mi je što je DS otvoreno podržao Miškovića, jer sada su mi mnogo jasnije neke odluke određenih organa, kao i pojedini napisi u medijima - rekao je prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić

Prvi potpredsednik vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je Demokratska stranka  otvoreno podržala vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića.

- Drago mi je što je DS otvoreno podržao Miškovića jer sada su mi mnogo jasnije neke odluke određenih organa, kao i pojedini napisi u medijima - rekao je Vučić u Ravnom selu povodom izjave funkcionera DS Vladimira Todorića o pitanju "neustavnih pritvora".

Vučić je rekao da se 13.200 žalbi građana nalazi pred Ustavnim sudom, a po hitnom postupku se rešava Miškovićeva žalba od pre tri meseca.

On je istakao i da će na predizbornom mitingu SNS u Vrbasu, poslati jasnu poruku i Miškoviću i lideru DS Draganu Ðilasu

Todorić je ranije danas u pisanoj izjavi rekao da bi ministar pravde Nikola Selaković, umesto "bespredmetnih" izjava da će država tužiti članove Visokog saveta sudstva zbog reforme pravosuđe, trebalo da brine o šteti koja će po državu nastati zbog, kako tvrdi, neustavih pritvora kojima je zloupotrebljena borba protiv korupcije u poslednjih godinu dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kuljanin

    10. oktobar 2013 | 09:50

    Borba protiv korupcije je pitanja opstanka države. 2005. god. kada je DS na kratko bio u opoziciji, sam Đilas je govorio da se dnevno u Srbiji ukrade minimum 5 miliona evra, a posle toga kada je DS došla na vlast, verujem da se ta cifra samo uvećala. U Srbiji zakon mora važiti za sve podjednaki, zbog toga treba dati podrska Vučiću u ovoj beskompromisnoj borbi protiv korupcije, ali je očigledno da Đilas više brine za Miškovićevu imperiju, i za svoj biznis, nego za Srbiju.

  • Sladjana

    9. oktobar 2013 | 23:53

    Kakva manipulacija svešću građana. Činjenica jeste da Ministarstvo pravde isplaćuje pare ljudima koji su neosnovano u pritvoru ili koji se zadržavaju duže nego što je neophodno u pritvoru. To plaćaju građani. Dakle, oduzmete putne isprave okrivljenima, odredite im da se javljaju svakih sedam dana i ne držite ih u pritvoru. Ustavni sud koji i mene nervira, često upozorava na dužinu pritvora. Dakle, ne radi se o Miškoviću nego uopšte i o drugim okrivljenim građanima. Setite se kako su prebacivali rešenje o pritvoru iz Specijalnog u Apelacioni sud i jedva su zastrašene sudije skupile hrabrost i ukinule pritvor Miškoviću. Pritov nije kazna nego mera obezbeđenja okrivljenog na sudu!

  • Zaniah

    9. oktobar 2013 | 21:07

    Mnogi ljudi su se strasno osilili. Nadaju se da ce sns biti stranka kao i svaka druga. Ipak mnogim stvarmo mora da se stane na put, neke stvari su otisle predaleko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA