Stefanović: Srbija mora istrajati u primeni ovih mera!

 
  • 2

- Bila je potrebna hrabrost da se donese odluka koja se verovatno neće svideti mnogima u javnom sektoru, koja predviđa mere koje će uticati na život građana Srbije - kaže predsednik Skupštine Srbije

Povodom paketa mera Vlade Republike Srbije, koje je danas predstavio ministar finansija Lazar Krstić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović kaže da je bila potrebna velika hrabrost da se ove odluke donesu.

- Bila je potrebna hrabrost da se donese odluka koja se verovatno neće svideti mnogima u javnom sektoru, koja predviđa mere koje će uticati na život građana Srbije. Međutim, sasvim je jasno da se mere donose kako bi ublažile i otklonile posledice pogrešne politike koja se u ekonomskoj sferi vodila u prethodnoj deceniji i u poslednjih nekoliko godina. Privatizacije koje je zbog nivoa korupcije osudila čak i Evropska unija jedan su od razloga zbog kojih nemamo zdravu privredu i zdravu ekonomiju. Enormno zaduživanje i život "na kredit" pokazalo se kao pogubno po standard građana, ali i po domaću proizvodnju - rekao je Stefanović.

On je istakao da ohrabruje nastojanje Vlade da nepopulističkim merama promeni koncept vođenja države i konačno obezbedi stabilnost koja je najvažniji preduslova za dolazak investitora.

- Bez obzira na kritike onoh koji su najviše doprineli urušavanju ekonomije Srbije, a sami postali vodeći tajkuni naše zemlje, moramo istrajati na primeni ovih mera. Ogroman javni sektor je neodrživ koncept, pogotovu kada se zna da su plate radnika u realnom sektoru i po 20 odsto manje. Smanjivanje budžetskog deficita zemlje i postepeno umanjenje javnog duga jedini su put da se obezbedi ekonomski napredak i manje izdvajanja iz budžeta - rekao je predsednik Skupštine Srbije.

Nebojša Stefanović očekuje da će reforme koje će našu ekonomiju postaviti na zdrave noge i koje znače pravedniju raspodelu dohotka, ali i odgovornosti, pogotovu kada je u pitanju javni sektor odnosno bolje i ravnopravnije uslove za sve one koji su u privatnom sektoru.

(D. Z.)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda Dragan

    9. oktobar 2013 | 02:38

    Do "juče naš narod" ... Od danas Srbija ... Ko će preživeti i dočekati "kukovo leto",da sjaši kurta i uzjaše murta,baba kurana prdne u čabar ... I nakon toga, "malo morgen"evo nama (našem narodu-Srbiji) boljitka ali "malo sutra" ili eventualno za 2-3 god.-decenije veka,ne pravimo pitanje, nek`košta kol`ko košta !!! SRBIJAaaaaaaa...

  • curica

    8. oktobar 2013 | 22:40

    Slazem se za Stefanovicem! Ove mere stednje su jos odavno bile neophodne i svakako da nije bilo ljudi iz SNS-a do njih ne bi doslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA